Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Knud Romer mister synet: "Det er ligesom at rive sjælen ud af kroppen"

Forfatter Knud Romer har en opfordring til alle, som har en mistanke om, at der er noget galt med deres syn.

"Folk skal ikke tage til en optiker, de skal tage til en øjenlæge."

Knud Romer taler af bitter erfaring.

For tre år siden fik han konstateret sygdommen grøn stær, og det var alt for sent. I dag er han helt blind på højre øje og har kun ti procents synsfelt tilbage på venstre øje. Det er nu kun et spørgsmål om tid, før hans verden går helt i sort, skriver TV2.dk.

Romer har fortalt om sin tragiske skæbne i ‘Go’ aften LIVE på TV 2 i håb om, at andre vil reagere hurtigere, end han selv gjorde.

"Ja, det var lige 10, 15 eller 20 år for sent. Det er derfor, vi er her i dag...For hvis man finder det i tide, kan man udskyde det så længe, at man sandsynligvis dør, før man bliver blind," lød det fra Knud Romer, som også satte ord på, hvordan han oplever sit nye handicap.

"Den selvrealisering og selvudfoldelse, man normalt har, den har jeg ikke mere. Når du ikke kan køre bil, kan du ikke komme ud på landet. Når du ikke kan komme ud på landet, har du ikke dit hus på landet mere, så har du ikke din båd på landet mere. Du mister jo hele lortet. Det er ligesom at rive sjælen ud af kroppen," sagde Knud Romer i ‘Go’ aften LIVE på TV 2.

jn

Publiceret 05 March 2021 09:18