Om lidt er hjemmeskolen heldigvis slut

Tvillingerne Sally og Samuel Arensbak Egedal på otte år glæder sig mest til at møde deres kammerater og lærere. De vil stadig gerne have timer ude i naturen

Artiklens øverste billede
Sally og Samuel Arensbak Egedal øver sig sammen med klassekammeraterne i at holde mikrofonen slukket i online-undervisningen, fordi der er meget larm.

Når de mindste klasser begynder i skole igen på mandag 8. februar er det ikke undervisningen, de glæder sig mest til. I hvert fald ikke de otte-årige tvillinger, Sally og Samuel Arensbak Egedal. De glæder sig helt vildt til at være sammen med deres klassekammerater, venner og lærere.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at være rigtigt sammen med klassen igen - især Filippa. Hun er min bedste ven. Vi går også til spejder sammen," siger Sally Arensbak Egedal.

Hendes bror er enig:

"Jeg håber, at vi skal lege i sne i frikvarteret. Det bliver dejligt at få vores lærere igen. Og vores pædagog - hende savner jeg. Og så bliver det fedt at komme i SFO," siger Samuel Arensbak Egedal. 

De otte-årige tvillinger, Sally og Samuel Arensbak Egedal, synes, at online undervisning egentlig er fin nok, men de savner de voksne i skolen og vil hellere op på den og lege med deres venner.

Flytter ind på skolen igen

Når de mandag tropper op i 1.c på Højvangskolen i Stavtrup bliver det med et mindre flyttelæs. De har haft præcis det samme skoleskema derhjemme, som de ville have haft i skolen, så der er blevet produceret i hundredvis af tegninger, løst masser af opgaver og udarbejdet kreative produkter. Hver dag har de udregnet diverse regnestykker, skrevet små historier, talt nye sprog og kreeret spændende kunststykker til skolemappen. 

Hjemmeskolingen har lignet dagligdagen på skolen mest muligt.

Tvillingerne har derhjemme fået tre madpakker hver dag: to små og en stor til de to små pauser og til den store. Men pauserne ude i skolegården sammen med kammeraterne har manglet. Derfor har det været skønt, når lærerne har rykket undervisningen udenfor, og det håber børnene vil fortsætte. 

Børnene synes, det er spændende at se på dyrespor ude i naturen, fordi de selv har fundet dem. Og bambierne er så søde.

Vigtigt at komme ud

De får opgaver undervejs: Find et fodspor på stranden. Hvor mange bambier kan du tælle i Dyrehaven? Hvor mange forskellige dyrespor kan du finde finde? Tag billeder af det, du ser.

Christian Søndergaard Nielsen er tvillingernes natur/tekniklærer.

Han har oplevet, at online undervisning kan være en blandet fornøjelse, og at det er vigtigt at komme udenfor. Det gælder både for hjemmeskolingen og for de almindelige skoledage.

"I natur/teknik er det virkelig relevant at være ude. Ungerne har brug for et afbræk. Det er godt for dem at komme ud," fastslår han. 

Sally Arensbak Egedal synes, det er sjovt at bevæge sig og få noget motion.

I Idræt er der heldigvis også en mulighed at være udenfor. I hjemmeskolen har en af opgaverne været at øve sig på noget udendøre, børnene gerne vil blive bedre til. Sally og Samuel har hver især valgt rulleskøjterne og skateboardet.

"Jeg har øvet i mere end to dage udenfor, så jeg kan blive bedre til at rulle og holde balancen. Det er sjovt at bevæge sig og få noget motion," synes otte-årige Sally Arensbak Egedal.

Der har også været sne på programmet, og det håber Samuel Arensbak Egedal er kommet for at blive. Kun vejrguderne ved, hvor længe det kan lade sig gøre.

Til gengæld er det helt sikkert, at hverdagen nu vil indfinde sig og at skolebørnenes forældre igen kan overlade skoleopgaverne til lærerne.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.