Er klar med penge

Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice, vil give et ekstraordinært økonomisk tilskud samt muligheden for et lån til foreningen bag det lukkede spillested Tape i Mejlgade

Artiklens øverste billede
Der er igen udsigt til koncerter i lokalerne i Mejlgade 53.

"Aarhus mister i starten af det nye år et af byens fællesskaber, bundet op omkring at understøtte den nye musik og kunst. Manglende kommunal villighed til at finde langsigtet løsning er stærkt medvirkende til beslutningen."

Sådan lød det indledningsvis i et længere Facebook-opslag, da det aarhusianske spillested Tape tilbage i november sidste år annoncerede, at det var nødsaget til at lukke.

Her et par måneder senere ser det dog ud til, at der nu dukker hjælp op fra Aarhus Kommune. Tirsdag oplyser Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand for Kultur og Borgerservice, at han er klar til at give foreningen bag spillestedet en økonomisk håndsrækning, som skal sikre en fortsat spillestedsdrift i lokalerne i Mejlgade 53.

Det oplyser Kultur og Borgerservice i en pressemeddelelse.

”Tape har været et stort aktiv for byens musik- og kulturliv, og derfor er jeg også meget glad for udsigten til en løsning, der kan sikre en fortsat spillestedsdrift i lokalerne resten året ud, og som er drevet af dele af miljøet omkring Tape. Forhåbentlig er det første skridt i retningen af en varig økonomisk bæredygtig løsning for lokalerne,” siger rådmanden i pressemeddelelsen.

Tilskud og lån

Konkret vil Kultur og Borgerservice bidrage med et tilskud på 225.000 kroner til foreningen i 2021. Derudover vil der være mulighed for at søge et lån fra den lokale hjælpepakke til kulturlivet på 275.000 kroner, oplyses det i pressemeddelelsen.

Den økonomiske håndsrækning er første skridt mod at finde en løsning, der skal sikrer et miljø, som både fremmer kunstnerne og kulturinstitutionerne i Aarhus. Samtidig er håbet, at hjælpen vil lette adgangen til de midler, der er afsat på finansloven til en ”Genre- og Nichespillestedsordning” fra 2021, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det vækker glæde hos foreningen bag Tape, som i pressemeddelelsen oplyser, at den økonomiske håndsrækning fra Aarhus Kommune "muliggør et arbejde mod en stærk fremtid for Aarhus som musikby."

jwh

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen