Der er ingen undskyldning: Masser af træning trods nedlukning

Power for Life i Lystrup tilbyder både udendørs og online træning - og medlemmerne bakker op

Artiklens øverste billede
Pernille Ryge Koch er frisk på at træne med små hold ude. Her er Mette Louise Møller, Heidi Krogh Andersen, Cecilie Worm Madsen og Sandy Andreassen med.

Aarhus "Vi savner Jer" og "Tak for Jer dejlige instruktører - fra alle os" står der på vinduerne af trænings- og sundhedshuset, Power for Life, i Lystrup. Man kan ikke være i tvivl om medlemmernes store opbakning til deres lokale træningssted.

Det drives af 47-årige Pernille Ryge Koch, som åbnede i 2012 med mottoet: "Det skal være sjovt at være sund."

"Jeg har stået her med tårene løbende ned ad kinderne af taknemmelighed over medlemmernes opbakning. Jeg har fået blomster sendt hjem og er kommet herhen til et sundhedshus, hvor vinduerne er blevet dekoreret med hjerter, smileys og søde hilsner," det er virkelig dejligt i denne her svære tid," siger Pernille Ryge Koch.

Livestreamer træning

"Power for Life er jo ikke en del af en stor træningskæde. Her er ikke nogen maskiner. Vi er som en træningsfamilie, der alle træner på hold samme," forklarer hun om de tætte relationer."

Pernille Ryge Koch fra Power for Life livestreamer sin træning fra salen og har små hold i det fri. Her er Mette Louise Møller, Heidi Krogh Andersen, Cecilie Worm Madsen og Sandy Andreassen med.

Hun er fast besluttet på at fortsætte træningen på de vilkår, der er i denne nedlukningstid. Hun tilbyder, at man kan træne ude i gården, hvor der lige nu er hold med kun fire deltagere og en instruktør i 30 minutter. På den måde har hun to hold på en time med i alt otte deltagere.

Det er også muligt at være med hjemmefra til online-træning. Nogle timer livestreamer hun, mens andre er filmede.

"Jeg har omlagt mine hold til online. Jeg har filmet mine instruktører, mens jeg livestreamer mine egne timer fra salen. Vi underviser i alt lige fra yoga til styrketræningshold og dance fitness som feks bodytoning og zumba," siger instruktøren.

Træningen forgår på de samme klokkeslæt, som når der ikke er corona-nedlukning. På den måde holder medlemmerne fast i at skulle noget på bestemte tidspunkter.

Ingen nedlukning her

"Man kan træne præcis som, man er vant til. På den måde kan jeg fastholde medlemmerne i noget normalitet, mens alt andet er lukket ned," fortsætter hun.

Pernille Ryge Koch vil hellere arbejde sig på bedst mulig vis gennem den svære nedlukningstid i stedet for at lukke ned og modtage hjælpepakker. Den store feed back fra positive medlemmer og instruktører bekræfter hende i, at det er helt rigtigt.

"Jeg kunne godt vælge at lukke helt ned og få fuld udbytte af hjælpepakker, men det har jeg ikke lyst til, da det betyder meget for mig at kunne fastholde mine medlemmer i deres sunde vaner. Jeg vil gerne bidrage til folkesundheden, og det gør jeg ikke ved at lukke ned, når der er en mulighed for at holde noget åbent," uddyber hun.

Pernille Ryge Koch fra Power for Life livestreamer sine egne timer fra salen og lægger filmede timer med de andre instruktører ud til medlemmerne. 

Pernille Ryge Koch har en baggrund som standard- og latin-danser på konkurrenceplan, da hun var ung, og hun har dyrket andre træningsformer og har løbet meget, da hun arbejdede som marketingschef..

En dag griner vi af det

Hun mistede sin mor til kræft, hvorefter hendes far også blev ramt af sygdommen, og det fik marketingchefen til at kvitte kontorjobbet og i stedet gå efter drømmen om at arbejde med sundhed og velvære. Hun tilbyder vægttabsforløb, kostvejledning og livsstilsomlægning og har tidligere været kostvejleder for SK Aarhus’ piger.

"Vi har en rigtig god holdånd på dette lille sted, Power for Life, og vi tager alt det denne her periode har lært os med os ind i fremtiden. for det har også givet os nogle unikke og dejlige oplevelser sammen, og en dag griner vi af det, der har været svært. Jeg er en fighter, og jeg er her stadig efter Corona," lover Pernille Ryge Koch.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.