PUK-udvalgsformand havde fyldt bogpose med til Jørgen Jensen i Dejret

Syddjurs Bibliotek er gode til at tænke lige ud af posen med nye initiativer for at komme læserne i møde - også de, der bor et godt stykke fra et fysisk bibliotek

Artiklens øverste billede
PUK-udvalgsformand Riber Hog Anthonsen (tv.) var behørigt klædt på med mundbind, da han i sidste uge kunne overrække Syddjurs Biblioteks første bogpose i kategorien Læsetid til ligeså corona-klædte Jørgen Jensen i Dejret. Foto: Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Syddjurs Bibliotek hører til i toppen af virksomheden Syddjurs Kommune, når det handler om at være innovativ i den rigtige betydning af ordet - og ikke den moderigtige.

Mange initiativer udgår fra hovedkvarteret med Biblioteksleder Claus Gustav Pettersson som spilfordeler. Også i denne mærkelige tid, hvor corona-situationen har betydet, at de fysiske biblioteker har trukket skodderne til.

Initiativet med en Bogpose To-Go, hvor personalet på Syddjurs Bibliotek fylder bøger i en pose, som læseren har bedt om på Bibliotekets hjemmeside, er blevet en stor succes, fortæller Claus Gustav Pettersson 

Bogposen kan afhentes på et af de fysiske biblioteker i Hornslet, BMA - Maltfabrikken i Ebeltoft, Kolind+ eller Biblioteket i Rønde i et aftalt tidsrum.

"Vores Bogposer går i øjeblikket som varmt brød og bliver specielt brugt af vores mange kernebrugere," fortæller Claus Gustav Pettersson.

Læsetid

I sidste uge var det så tid til at lancere det seneste af mange initiativer i denne corona-tid. Det har fået overskriften Læsetid og henvender sig til borgere, som netop bor et stykke fra et de fysiske biblioteker og/eller føler sig isoleret.

"Læserne vil kunne bestille et bogabonnement således, at vi en gang om måneden kommer forbi deres privat adresse og leverer fem nye bøger til dem. Plus at vi tager 'de gamle' bøger med retur," siger Claus Gustav Pettersson.

70-årige Jørgen Jensen var den første læser, som fik glæde af Læsetid.

Riber Hog Anthonsen (V), formand for Udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, havde  taget turen fra bopælen i Mørke og til Dejret langt ude på Mols i det frostklare vejr for personligt at overrække den første bogpose med fem bøger til en forventningsfuld Jørgen Jensen.

"Jeg har bestilt krimier," fortalte Jørgen Jensen, som sammen med sin kone er flittige læsere og glæder sig over muligheden for at få en bogpose bragt til døren og hentet igen om en god måned, når han skal have en ny forsyning.

"Jeg synes, det er en rigtig god løsning i den her tid, hvor man måske ikke har lyst til eller mulighed for at køre langt efter bøger."

Prøveordning

Jørgen Jensen er en af godt 40 abonnenter på Læsetid, der får deres bogpakker leveret direkte til døren

"Det er en prøveordning som strækker sig frem til sommerferien, hvorefter vi vurderer om vi skal fortsætte," fortæller  Bibliotekslederen.

Der er i første omgang sat et loft på 50 abonnementer. Derfor er bare om at melde sig til, så man kan blive en af de heldige.

"Vi vil i første omgang nok prioritere de Læsetids-abonnenter, som har langt til et fysisk bibliotek.

Bor du 500 meter fra biblioteket i Rønde, vil vi nok aftale med dig, at du selv henter en pose på biblioteket," siger Claus Gustav Pettersson.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.