Der er nye ture at gå i Skjoldhøjkilen

Aarhus Kommune har sammen med Park Run, Idrætssamvirket og Naturstyrelsen lavet tre opdaterede ruter i Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen

Artiklens øverste billede
For foden af Hasle Bakker finder man et stisystem med flere ruter. Den længste på 14 kilometer går gennem den naturskønne Skjoldhøjkile og ud til True Skov.

Aarhus Hvis du mangler nye oplevelser på dine gåture, er Aarhus Vest leveringsdygtig i det. For i Hasle Bakker og Skjoldhøjkilen er der lavet tre spritnye ruter, som fører rundt i det efterhånden veludviklede naturområde, der byder på både skov, vandløb, græssende heste og pausepladser med borde og bænke.

Kommunen har også kig på øvrige stier i Skjoldhøjkilen dette forår, fordi der har været et ekstra rykind af brugere det seneste år.

Det er et klart mål, at sprede byens borgere i de mange mindre kendte naturområder og på den måde aflaste de mest populære, som bliver overbelastede i takt med at antallet af aarhusianere vokser.

"Vi er fokuserede på at øge tilgængelighed og fremkommelighed på stinettet i Skjoldhøjkilen. Så der kommer også i løbet af 2021 en 100 meter lang træpromenade," forklarer Pernille Thormann Villesen fra Grønne Områder i Aarhus Kommune.

Mens vi venter på den træbelagte sti, er der mange muligheder for at gå på de andre nye ruter:

Den lange til True

Sammen med Naturstyrelsen har kommunen lavet en lang vandrerute på 14 kilometer. Det er den røde rute, som begynder ved Hasle Bakker og fører ud i byens nye skov: True Skov.

Den er lige så stor som Moesgård Skov men mindst 200 år yngre. Med bare 25 år på bagen er træerne først nu så høje, at man kan gå under kronerne af dem. Til gengæld formes området i disse år med både nøddesti, sankespor og hyggelige huler af pileflet.

Løberuten

Park Run Foreningen arrangerer hver lørdag et løb på den samme fem kilometer lange rute. Foreningen står derfor bag den hvide rute, der sjovt nok er fem kilometer.

Hvis man dukker op på den om lørdagen klokken ni, kan foreningen tage tid på ens løbetur. Man løber ikke mod andre - kun mod sig selv. Som alt andet er løbende midlertidigt indstillet, men går i gang igen, når Corona-restriktionerne tillader det.

Idrættens rute

Også Idrætssamvirket har fået indflydelse på ruterne i Skjoldhøjkilen. Det er med til at udforme en grøn på syv kilometer. Den er stadig under udarbejdelse og bliver afmærket inden udgangen marts.

"Det eneste vi mangler nu, er afmærkning af den grønne rute samt nye infoskilte til Skjoldhøjkilen, der kommer dette forår," lover Pernille Thormann Villesen.

De lysegrønne felter yderst til højre er boldbanerne ved Bronzealdervej, som går ud til Ringvejen, og det brune felt lige ved siden af er Hasle Bakker. Den røde ruter går derfra, ud i True Skov yderst til venstre og tilbage igen. Ruten er 14 kilometer.

De gamle ruter

De oprindelige fire ruter er samtidig nedlagt, fordi de ikke længere var ideelle i området, der har gennemgået en stor udvikling i kraft af en målrettet indsats fra kommunen.

"Vi har ryddet op i den gamle skiltning, som var utidssvarende i Skjoldhøjkilen. Dels er der gennem de seneste 10 år sket løbende udvikling, og dels er der kommet nye stier, som ikke blev brugt optimalt i rutedannelsen," forklarer Pernille Thormann Villesen.

"Derfor har vi valgt at sløjfe de gamle ruter. Man er selvfølgelig velkommen til at bruge dem stadigvæk. De er der alle, som de plejer at være," fortsætter hun.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.