Aarhusianere skyder med skarpt til Melodi Grand Prix

Aarhusianske The Cosmic Twins glæder sig til at levere et mind-blowing sceneshow, når de synger nummeret 'Silver Bullet' til Dansk Melodi Grand Prix 6. marts. Og popduoen spås gode vinderchancer af bookmakerne

Artiklens øverste billede
The Cosmic Twins deltager i Dansk Melodi Grand Prix 6. marts med nummeret 'Silver Bullet'.

AARHUS Dansk Melodi Grand Prix 2021 spænder af 6. marts og præsenterer både kendte stjerner og grønne stjernefrø. Blandt de otte deltagere er aarhusianske The Cosmic Twins. Popduoen, som består af tvillingerne Chris og Alec Andreev, skal synge nummeret 'Silver Bullet'.

Chris og Alec Andreev har sunget sammen siden konfirmationsalderen og har siden forfulgt deres fælles passion for musik.

"Som 12-årige fyrede vi den af først i 'Guitar Hero' og senere i 'Rock Band', hvor der ikke alene var guitar, men også mikrofon og trommer," siger Alec. Tvillingerne er med på en telefon fra deres øvelokale i Aarhus.

"Allerede dengang var vi totalt hooked på at spille musik. Jeg begyndte til sangundervisning, og Alec begyndte til guitarundervisning. Efter lidt tid fandt Alec ud af, han også ville synge," fortæller Chris.

De to havde musik som valgfag i niende klasse, gik begge på musikefterskolen Mellerup, hvor blandt andet Carpark North og Nicklas Sahl er udklækket, og begyndte derefter på musiklinjen på Viby Gymnasium.

I 2018 dannede de popduoen The Cosmic Twins, der er opkaldt efter et maleri, deres amerikanske far malede til dem, da de blev født.

Siden de var 12 år, har tvillingerne Chris og Alec Andreev spillet musik sammen. I 2018 dannede de popduoen The Cosmic Twins.

Lige til højrebenet

Siden de var små, har tvillingerne set med på sidelinjen, når Dansk Melodi Grand Prix løb over skærmen.

"Vi set op til Melodi Grand Prix, siden vi var små. Ikke sådan fanatisk, men vi har altid syntes, det var et fedt show og helt fantastisk, at musik på den måde kunne være omdrejningspunktet for en fest. Og så har det altid tiltalt os, at gamle som grønne artister kommer på scenen til Melodi Grand Prix og blive hyldet af en kæmpe skare, som bare synes, musik er for fedt." Alec stopper sin hurtige talestrøm et par sekunder for at suge luft ind. Så fortsætter han:

"I de seneste år, hvor vi selv har lavet musik, har vi aldrig skænket det, at vi selv kunne deltage, en tanke. Men så fik vi kontakt til Anders Fredslund-Hansen fra pladeselskabet The Arrangement Music, og så skete det bare."

Chris supplerer:

"Vi har altid været fans af Melodi Grand Prix-konceptet, og på gymnasiet gik vi vildt meget op i at levere den bedste sang og et megafedt over-the-top show til vores gymnasie-MGP. Når vi optræder i dag, går vi altid op i at lave et ekstraordinært show. Så da Melodi Grand Prix kom op, gav det så god mening. Det lå på en eller anden måde lige til højrebenet."

En støtte i ryggen

The Cosmic Twins deltager med nummeret 'Silver Bullet', som blandt andet er skrevet af Lise Cabble. Hun har hele fire vindersange til Dansk Melodi Grand Prix på sit CV - senest i 2019 med nummeret 'Love Is Forever', men også med 'Only Teardrops' af Emmelie de Forest, som vandt Eurovision i 2013.

"Vi er meget taknemmelige for at have Lise Cabble med som en del af teamet," siger Alec.

"Der er flere, der har spurgt os, om vi føler, vi skal leve op til noget, fordi hun har vundet med fire af sine sange tidligere. Men for os er det bare en kæmpe støtte at have i ryggen, og det er med til at styrke os i troen på, at vi har en sang, som virkelig kan noget," understreger Chris.

'Silver Bullet' er et både dramatisk og festligt dance nummer, som handler om kærestesorg.

"'Silver Bullet' handler om at lægge sit hjerte ud på et sølvfad, hvor modparten så slår det til gulvet. Nummeret har den her fede dobbelthed; man har en fest samtidig med, at man er ked af det. Nummeret symboliserer livet, hvor alt sjældent er sort-hvidt. Der er en sårbarhed og dramatik i teksten, som understreges af musikken," forklarer Alec.

Max forberedte

The Cosmic Twins har optrådt nær ved 100 gange rundt omkring i Danmark siden deres debut EP i 2018, udgivet en musikvideo og en håndfuld singler. Alligevel er der her en god uges tid inden, Melodi Grand Prix spænder af, bobler i maven og vågne nattetimer.

"Når jeg kommer til at tænke på, at der kun er en god uge til, vi skal stå på scenen til Dansk Melodi Grand Prix, hvor tusindvis af seere følger med på skærmen, kan jeg da godt blive sådan lidt 'Fuck!'. Men ellers rammer nervøsiteten mig typisk først en times tid før, vi skal på. Det er først der, det går op for mig, at 'Wauw, det er nu!'" Alec ler.

Chris tager over:

"Jeg kan godt have det sådan, at lige når jeg er ved at falde i søvn, så rammer det. Men det er mere spænding end nervøsitet. Egentlig tror jeg kun, vi bliver nervøse, hvis vi ikke føler, vi er forberedte. Og det er vi til Melodi Grand Prix. Jeg vil skyde på, vi har sunget 'Silver Bullet' 100 gange siden den 1. januar."

"200 gange. Mindst!" bryder Alec ind.

"Ja, måske 200 gange. Så vi er max forberedte. Og så har vores deltagelse i DRs talentshow 'LIVE' i 2018 givet os en sikkerhed og et rigtig godt fundament. Vi lærte rigtig meget af at deltage i showet dengang, og vi ved, at det kræver disciplin og hårdt arbejde, hvis man vil noget i musikbranchen," siger Chris med alvor i stemmen.

Gode vinderchancer

Af de otte deltagere ved Dansk Melodi Grand Prix 2021 er The Cosmic Twins et af de navne, Bookmakerne spår størst vinderchancer.

"Da vi hørte, at Chief 1, Thomas Buttenschøn og Fyr og Flamme var blandt deltagerne, blev vi noget nervøse. Og generelt er der rigtig mange talentfulde musikere med, så vi har nok set os selv lidt som 'underdogs' og ikke tænkt så meget på, om vi kunne vinde. Men efter at 'Silver Bullet' er kommet ud, har vi fået virkelig positiv feedback - også fra bookmakerne. Så vi føler, vi har gode chancer – men om vi vinder, er svært at sige," lyder det ydmygt fra Chris.

Alec 'Mmm'er' enigt og tilføjer:

"Vi går i første omgang efter at levere et sindssygt show den 6. marts. Vi glæder os så meget til at få Danmarks reaktion på, hvem vi er - især på scenen. Og ikke mindst til at kunne se hinanden i øjnene efter at have spillet for flere hundrede tusind seere og sige: 'Vi gjorde det!'"

Mind-blowing sceneshow

Meget er ikke som det plejer, når Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen 6. marts. Grundet corona-situationen bliver Grand Prix-festen i år afholdt i DR Byen i København uden publikum. Modsat tidligere år er der heller ingen fagjury med i årets Grand Prix-finale – det er udelukkende op til seerne at kåre årets vindersang.

"På trods af at der ikke er et live publikum, har DR gjort sit for, at det bliver et ekstra spektakulært show og præcis den musikfest, det plejer at være. Vi har vores eget lille familie-heppekor, ligesom vi ved, at der er mange derude - også en masse vi ikke kender, som har skrevet til os online – som hepper på os. Det betyder så meget!" siger Chris med eftertryk.

The Cosmic Twins lover et fabelagtigt og festligt sceneshow, men er hemmelighedsfulde omkring detaljerne.

"Vi kan ikke afsløre så meget om vores sceneshow på aftenen, men vi kan sige så meget, at det bør ses på storskærm, og at det bliver totalt mindblowing," garanterer Alec.

Også omkring duoens fremtidsplaner er Alec og Chris lidt kryptiske.

"Vi er i fuld gang med at planlægge, hvad der skal ske på den anden side af MGP. Hvad det bliver, kan vi ikke afsløre, men vi fortsætter med at skrive musik og gøre det, vi brænder allermest for; nemlig at stå på en scene, se publikum i øjnene og skabe en fest. Og med vores deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix får vi et sindssygt momentum, som vi ikke vil tabe," siger Chris med beslutsom stemmeføring.

The Comic Twins efterlader ingen tvivl om, at de vil gøre deres for at levere et brag af en musikfest lørdag aften 6. marts på DR1. Og for at ramme os alle sammen - rent fiktivt selvfølgelig - med en kosmisk sølvkugle lige i hjertet.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.