Protest på årsdag for nedlukningen: Flere tusinde vil deltage i 11 timer lang gadefest

Artiklens øverste billede
Torsdag er det præcis et år siden, at Mette Frederiksen annoncerede nedlukning af landet. Arkivfoto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

"Det, jeg vil sige i aften, det kommer til at få store konsekvenser for alle danskere."

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen på det historiske pressemøde fra Statsministeriet den 11. marts 2020.

I morgen er det årsdagen for pressemødet, der var startskuddet til et år med vidtgående restriktioner og hidtil usete begrænsninger for den enkeltes frihed i det danske samfund, og det skal markeres.

Det mener Frihedsbevægelsens Fællesråd, der er en samlende stemme for flere bevægelser i Danmark, som alle kæmper for "at få retten tilbage til at leve som frie mennesker".

Frihedsbevægelsens Fællesråd har arrangeret en gratis 11 timer lang genåbningsfest på Bertel Thorvaldsens Plads med en blanding af taler og musik fra blandt andre Rasmus Nøhr, Alex Ambrose, Sukkerfabrikken og mange flere.

"Gå ikke glip af den største begivenhed i Danmark, siden Mette lukkede vores elskede land ned! Tag alle du kender i hånden! Tag en fridag, for SAMMEN åbner vi DANMARK," lyder det i indbydelsen på Facebook.

Her lover arrangørerne også, at genåbningsfesten, der er lovligt anmeldt og godkendt som en demonstration af Københavns Kommune og Københavns Politi, at dagen bliver fyldt med glæde, latter, nærvær, fællesskab, sammenhold, sang, dans, inspirerende talere og legeområde for børnene.

Lovligt brud på forsamlingsforbuddet

Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at forsamlinger med politisk eller andet meningsfordrende øjemed er undtaget i bekendtgørelsen omkring forsamlingsforbuddet. Det gælder også genåbningsfesten torsdag, da der som udgangspunkt er meget vide rammer for, hvordan man må benytte sin grundlovssikrede ret til at udtrykke holdninger ved demonstrationer.

I skrivende stund har 4.500 personer tilkendegivet på Facebook, at de er interesseret i begivenheden, 2.200 personer har tilmeldt sig som deltagere.

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen