Friheden klar til åbning: Slår dørene op til farveorgie og ny forlystelse

Tivoli Friheden åbner for folk med negative covid-19 tests. Børnene får en ny forlystelse, Solormen, og Claus Dalby står bag et orgie af farverige forårsblomster

Artiklens øverste billede
Havemanden Claus Dalby lover, at Tivoli Friheden bliver smukkere end nogensinde. Han står bag beplantningen, der er syv gange så stor som normalt. Foto: Lloyd Revald

Aarhus Portene til Tivoli Friheden åbner torsdag 1. april kl. 11.30 til en ny sæson med farverige forårsblomster.

Der bliver et krav om, at gæster over 15 år skal vise dokumentation for, at de er blevet testet negativ for covid-19 maks 72 timer før ankomsten.

Tivoli-farvede blomsterbede

Den kommende sæson byder 100.000 farverige og frodige forårsblomster, Danmarks største Blomsterfestival tilbage til juli og en helt nye børneforlystelse Solstorm.

Senere på sæsonen håber Friheden på igen at kunne præsentere Fed Fredag på Friluftsscenen.

"Jeg lover, at Tivoli Friheden bliver smukkere end nogensinde," siger Claus Dalby til Lokalavisen Aarhus.

Han står bag beplantningen, der er syv gange så stor som normalt.

"Jeg har taget udgangspunkt i farverne på klinkerne i indgangspartiet. Man kan jo kalde det tivoli-farvet, for det er meget kulørt. Der bliver et tulipanhav i flotte farver," forklarer den kendte havemand og forfatter.

Hver søndag i maj vil gæsterne kunne opleve Claus Dalby i Tivoli Friheden, hvor han deler ud af sin viden og erfaring. Han holder foredrag foran Restaurant Terrassen, og man kan følge ham på guidede rundvisninger i parken.

Forår i fuldt flor, 1. maj – 30. maj 2021.

Friheden har i år en ny forlystelse: Solstorm, som erstatter den populære forlystelse Jeep Safari, der siden 1985 har givet både børn og forældre kilderen i maven og vind i håret. Foto: Lloyd Revald

Velkommen tilbage

Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, glæder sig til igen at byde Frihedens mange besøgende tilbage i parken:

"Vi har mange nyheder på programmet bl.a. en helt ny forlystelse og en stor fejring af foråret. Der vil forsat være et meget synligt element af ekstra rengøring og hygiejne samt krav om afstand. Forholdsreglerne handler om ansvarlighed overfor fællesskabet – og selvfølgelig helt konkret om at beskytte både gæster og medarbejdere," siger direktøren.

Ny børneforlystelse

Friheden åbner sæsonen med premieren på en helt ny forlystelse – Solstorm. Solstorm erstatter den populære forlystelse Jeep Safari, der siden 1985 har givet både børn og forældre kilderen i maven og vind i håret.

Den familievenlige Solstorm sender gæsterne ud på en rejse rundt om solen i en af de fire planetvogne. I et horisontalt rundtosseri rammer solstormen for fuld styrke, og der er garanti for både grin og hvin – hos alle aldre.

Blomsterfestival vender tilbage

Hele juli vil landets største blomstermekka fylde alle afkroge af Tivoli Friheden og flere tusinde blomster vil vokse op af forlystelserne, sno sig rundt om træerne og vælte ud af skraldespandene.

Sanseoplevelsen er i fokus på den populære Blomsterfestival, når Frihedens sommergæster igen kan se, mærke, dufte, smage og tænke blomster på en helt ny måde – som mad, kunst, traditioner, historie, miljøaktivisme og meget andet. På Blomsterfestivalen kan gæsterne bla. deltage i kreative events, klimatalks og workshops for alle aldre, opleve inspirationshaver og smage grønne serveringer.

Blomsterfestival, 1. juli – 8. august 2021.

Håber på Fed Fredag

Senere på sæsonen håber Tivoli Friheden igen at kunne byde velkommen til de populære fredagskoncerter på Friluftsscenen. Bliver det ikke muligt at gennemføre koncerterne fra starten af sæsonen, er Tivoli Friheden klar til også at inddrage lørdag aftener.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.