Ryomgård-forlag udgiver roman om Tasmaniens 'sorte krig'

'Menneskejægerne' handler om et af de mørkeste kapitler i Australiens historie

Artiklens øverste billede
Foto: PR

Roman 'Menneskejægerne' er titlen på en ny historisk roman, baseret på den sande historie om fordrivelse af Tasmaniens indfødte befolkning i 1800-tallet. Tasmanien fungerede i perioden 1803-1853 som fangekoloni for Storbritannien, og tusindvis af britiske straffefanger blev sendt dertil. Fra midten af 1820’erne til 1832 var øen plaget af det, der kaldes 'The Black War', en blodig konflikt mellem de britiske kolonister og øens oprindelige befolkning, aboriginerne.

Forfatteren til 'Menneskejægerne', tasmaneren Rohan Wilson, har taget udgangspunkt i en konkret historisk person, den britiske nybygger John Batman, som var med til at grundlægge Melbourne, men som i årene forinden deltog i konflikten på Tasmanien. 'Menneskejægerne' følger Batman på et togt i 1829, hvor han samlede en gruppe mænd for at fordrive de tilbageværende klaner på Tasmanien. Med sig havde han en broget skare af straffefanger og dusørjægere, deriblandt aborigineren 'Black Bill', der var opvokset blandt de hvide, og som udnyttede sin viden om bushen til at jage sine egne.

Forlægger Søren Feldtfos Thomsen fra Forlaget Feldtfos i Ryomgård, som udgiver romanen, fortæller:

"Rohan Wilson har baseret sin roman på faktiske begivenheder og der ligger et grundigt historisk researcharbejde bag. Det er en kontroversiel roman, dels fordi den kaster lys over, hvordan man fortrængte de australske aboriginere på blodigste vis, dels fordi den tegner et ikke alt for positivt portræt af John Batman, som ellers er blevet hyldet i Australien som en af Melbournes grundlæggere.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen