Smukfest glæder sig over garanti

Artiklens øverste billede
Der er nu spændt et økonmisk sikkerhedsnet ud under Smukfest via en statslig garantiordning. Arkivfoto: Per Bille

Kæmpe hurra!

Sådan lyder det fra Smukfest, der mandag modtog meldingen om en såkaldt arrangørordning til festivalerne, der skal sikre økonomisk støtte og opbakning.

"Garantiordningen, der efterhånden findes i flere afskygninger rundt omkring i Europa, er nu blevet vedtaget i Danmark. Det blev offentliggjort af kulturminister Joy Mogensen på TV2 i dag. Ordningen sikrer, at vi med ro i maven kan fortsætte forberedelserne af en forsvarlig og fantastisk Smukfest 2021," fortæller Smukfest i en pressemeddelelse.

"Ordningen giver os nemlig forvisning om, at der er et sikkerhedsnet, der griber os, hvis vi på et senere tidspunkt bliver pålagt at aflyse, og at vi i det tilfælde dermed er sikret, at kunne vende stærkt tilbage, så snart den uindbudte festdræber har forladt os. Men det regner vi selvfølgelig ikke med! For ikke alene er ordningen et bevis på, at politikerne støtter os - den er også et bevis på, at de tror på, at de arrangementer, der kan lade sig gøre, skal kunne lade sig gøre," lyder det videre fra festivalen.

Smukfest konstaterer, at man er sikker på, at man har den viden og erfaring, det kræver at stable en stor, forsvarlig festival på benene.

"Og vi samarbejder benhårdt på en løsning, der er både sundhedsmæssig forsvarlig og samtidig tilgodeser alle vores gæster og de mange tusinde mennesker, der sammen skaber Smukfest. Vi er fortrøstningsfulde, og det bliver vi ved med at være," lyder det.

cns

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen