Aarhusianske kunstnere matches med lokale erhvervsfolk på Maltfabrikken

Artiklens øverste billede
Teater Fluks’ vandreforestilling Betonkadaver. Opført under den regionale kulturfestival GENOPDAG i Thyborøn i juni 2019. Fotograf: Gorm Branderup.

kunst 15.-26. marts besøger tre aarhusianske kunstnere inden for billedkunst, scenekunst og litteratur Maltfabrikken i Ebeltoft på et såkaldt 'artist in residency'.

Her bliver de matchet med en lokal virksomhed og skal i samarbejde med den udveksle fagligheder, finde fælles udfordringer og skabe noget nyt.

Bag projektet står partnerskabet ART HACK, de tre kunstfaglige centre Aarhus Billedkunstcenter, Aarhus Litteraturcenter og Performing Arts Platform samt Maltfabrikken. Ideen er at skabe et tværkunstnerisk fagligt møde, hvor kunstnerne både skal lære af hinanden og opstarte samarbejder med lokale virksomheder og erhvervsdrivende om at skabe engagement og effekt. Målet er, at virksomheder og kunstnere kan inspirere hinanden og blive gensidigt udfordrede.

Kristian Krog, direktør for Maltfabrikken, fortæller om formålet med programmet:

"Selvom vi holder lukket for langt de fleste aktiviteter pga. covid-19, så står vi ikke stille. Med det her residencyprogram kan vi gøre noget aktivt og prioritere kunst, kreative erhverv, udvikling og netværk på en coronasikker måde. Vi gør det for at investere i de innovative løsninger, der kan opstå, når man lader vidt forskellige kloge hoveder møde hinanden helt åbent og uden krav til et bestemt resultat. Det skaber de bedste vilkår for nyskabelse og kreativitet. Vi glæder os til at se, hvad der kommer ud af det."

Kunstnerne skal bo 11 dage i Ebeltoft, og arbejdet skal lede op til konferencen Cultural Impact Now!, som finder sted på Maltfabrikken 3.-6. juni.

Konferencen samler 400 europæiske professionelle kulturaktører fra kulturhuse i hele Europa. Her vil de tre partnerskaber mellem kunstnere og virksomheder præsentere refleksioner over forløbet og fremføre det kunstneriske indslag, det værk eller det produkt, som de har udviklet.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.