Akutpuljen fik hurtigt ben at gå på

Syddjurs Kommunes Akutpulje på 250.000 kr. blev i løbet af én måned tømt. 45 ansøgninger til både store og små projekter fandt vej til puljen og 26 fik en bevilling

Artiklens øverste billede
Sjippetovet blev hurtigt taget i brug af klasserne på Ebeltoft Skole. Her ses Peter Bergqvist Heuch, guide på Fregatten Jylland og Morten Siig Henriksen, medlem af PUK-udvalget i Syddjurs Kommune. Foto: PR

akutpulje 26 aktiviteter med bevilling fra Syddjurs Kommunes Akutpulje finder i disse uger vej til haver, villaveje og online mødesteder. Der har været mange ansøgere til puljen, hvilket vidner om behovet for og viljen til at søsætte aktiviteter, som kan lykkes under de aktuelle restriktioner.

Et aktuelt idrætsinitiativ er fra Hornslet Idrætsforening, der har planlagt en række udendørs aktiviteter med laserpistoler. Tilmelding er nødvendig, så man kan styre antallet af deltagere og sørge for alt udstyr bliver sprittet af mellem hvert hold deltagere.

I Mørke har der været afholdt kilometerkonkurrence mellem 4. og 5. klasse på Mørke skole og i Thorsager er en væg ved Brugsen i øjeblikket ved at blive dekoreret af kunstneren Thomas Jakobsen. Man har også i løbet af de sidste par uger kunne møde skulpturen Homo Tubus, som har været på turné rundt i dagligvarebutikkerne i hele kommunen.

"Det er tydeligt at pengene er faldet på et tørt sted! Man får en klar fornemmelse af, at der stadig spirer en masse idéer og initiativer rundt i hele kommunen. Man kan kun være stolt over at bo i så foretagsom en kommune," siger Ole S. Hansen, næstformand i Udvalget for plan, udvikling og kultur.

Syddjurs Egnsteater indkalder i disse dage filmklip fra alle, som vil være med i deres "Syddjurs sammen - hver for sig", hvor man skal indsende et klip på maksimum 20 sekunder. Alle bidrag klippes sammen til en lille videofilm. Fregatten Jylland savner også deres gæster og har derfor været på besøg på Ebeltoft Skole, hvor de overrakte alle klasser i indskolingen et håndlavet sjippetov og poser med henvisninger til videoer, hvor man kan blive søstærk som en matros og lave sit eget søuhyre.

13. februar vil nogle af Hornslets indbyggere få glæde af et New Orleans Jazz orkester, som vil komme spillende forbi indkørslen. Så man må hellere holde godt øje!

"Det er dejligt at både privatpersoner, foreninger og institutioner har følt sig velkomne til at søge denne pulje. Det er overvældende så stor en interesse, der har været, og de initiativer må vi endelig ikke glemme i fremtiden," siger Riber Hog Anthonsen, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur.

Også plads til fastelavn

Der har også været plads til de helt lokale aktiviteter, som er med til at skabe en glæde for de lokale i deres hverdag. I Rostved er der for eksempel bevilget midler til at plante påskeliljer, mens der i Skørring blev afholdt fastelavn som en skattejagt med fyrre poster fordelt rundt i byen.

Der vil også i den kommende tid opstå musik på udvalgte steder, når et kor gæster ældreboligers haver og Kafé Kolinds Balladeband vil give små koncerter rundt omkring - hvor man kan høre musikken fra sin altan eller indkørsel.

Man kan finde et overblik over alle de 26 bevilgede projekter på syddjurs.dk.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.