Fem fremragende påskeæg: Hindbær er årets hit i Aarhus

Redaktionen har fundet en håndfuld håndlavede påskeæg af de bedste råvarer - hindbær er et gennemgående tema i år

Artiklens øverste billede
Der er lagt mange kræfter i at lave de mest delikate og smukke påskeæg, for de skal være en lige så stor fornøjelse for øjet som for smagsløgene. Foto: Tahmasbi

Aarhus Sammen med julen er påsken chokoladebutikkernes absolutte højtid. Og den mest populære vare af alle er påskeæggene, som kun sælges på denne tid af året.

Der er lagt mange kræfter i at lave de mest delikate og smukke æg, for de skal være en lige så stor fornøjelse for øjet som for smagsløgene.

Redaktionen har fundet fem eksempler i byens specialbutikker. Ud over den klassiske chokolade, karamel, mokka og marcipan har hindbær gjort sit indtog. Samtidig er lakrids, der var det helt store for 10 år siden, kommet for at blive.

De lyserøde fugleæg fra Anton Berg smager af hindbær.

Det budgetvenlige indslag er Anthon Bergs velkendte fugleæg i spidse plastikposer, som fås i ethvert supermarked. De kendetegnes ved en tyk sukkerskal, der knaser ovenpå et tyndt lag chokolade med en fast kerne af marcipan.

Også Anthon Berg, der har været på banen siden 1884, har i år lavet en ny variant: Den med hindbær.

De kan købes i stort set alle supermarkederne og er pakket i en af de spidse plastikposer, der også fås med lakrids-æg og rene marcipan-æg.

Emmerys har fire håndlavede varianter. Den med rød topping smager af hindbær

Emmerys

Også Emmerys har en lang historie bag sig. Jens Emmery åbnede han sit første bageri og konditori i 1918 i Volmerhus i Guldsmedgade. Det er i dag en kæde af økologiske bagerier og caféer. Fem af dem ligger i Aarhus.

Emmerys har i år valgt at lave fire varianter af de populære påskeæg. De er som alle andre af kædens varer økologiske og så er de håndlavede.

De er alle fire lavet af en marcipan, der udmærker sig ved ikke at være hvinende sød. Der er et klassiske marcipan-æg, et med nougat, et med mokka og abrikos og så et, der kombinere årets nye hit, hindbær, med det forrige, der i dag er en klassiker: lakrids.

Sv. Michelsen Chokolades kopier af de kendte russiske Farbergé æg. De indeholder tre fyldte chokoladeæg, der smager af orange, nougat og ren marcipan. Foto: Tahmasbi

Salling

Varehuset er lukket for at undgå corona-smitte. Men bagerafdelingen på Strøget er åben, og den har en række påskeæg på hylderne.

I blandt dem er de smukt dekorerede metalæg fra St. Michelsen, de såkaldte Fabergé-æg. Juveleren Peter Carl Fabergé lave det første juvelbesatte påskeæg til den russiske zar i 1885. Frem til 1917 lavede han 50 i alt. Siden 1995 har Sv. Michelsen Chokolade fremstillet kopier af de fantastiske æg.

Metalæggene kan genbruges og indeholder tre fyldte chokoladeæg, der smager af orange, nougat og ren marcipan.

De blanke æg fra Christiansfeld smager ud over chokolade af blandt andet lakrids og saltkaramel. Foto: Tahmasbi

Fru P

I Østergade tæt på Strøget ligger den lille, klassiske kaffe og te-butik, Fru P. Den har delikatesse-chokolade på hylderne, og påskens smukke indslag er i år bæredygtigt producerede gourmet-æg fra Xocolatl i Christiansfeld i Sønderjylland.

Æggene en naturtro og plettet overflade men er helt blanke som våde sten. De smager blandt andet af passionsfrugt, lakrids, saltkaramel og pebermyntekaramel.

Frellsen Chokolades håndlavede æg findes i seks varianter. Det lyserøde er hindbær. Foto: Tahmasbi

Frellsen Chokolade

Familieejede og 124 år gamle Frellsen Chokolade har eksisteret siden 1897 og det er længere end chokoladepåskeægget. Det kom til Danmark i begyndelsen af 1900-tallet og optræder første gang i Galle&Jessens optegnelser i 1917.

Traditionen tro har værkstedet i Roskilde haft travlt med at håndlave en serie på seks påskeæg med nougat, mokka, klassisk mørkchokolade, flødechokolade, lakrids og så det nye lyserøde med hindbær.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.