Aarhus-band udgiver fem år gammel profeti om corona

The Boy That Got Away er ude med nummeret 'Bring Back The Song'. Bandet har fundet nummeret frem fra skuffen, hvor det har ligget urørt i fem år. På næsten skræmmende vis synes teksten at være en profeti om den svære coronatid med nedlukning og rastløshed

Artiklens øverste billede
Rocktrioen The Boy That Got Away sammen med sangerinden Kajsa Vala og musikerne Malthe Nørgaard og Magnus Jakobsen fra bandet Sundays.

AARHUS En aften i januar mødtes det aarhusianske band The Boy That Got Away i deres lydstudie lidet uden for Aarhus. De tre rockdrenge talte ikke om livets store spørgsmål som ellers, men om den opslidende corona-pandemi - præcis som alle andre.

Snakken fik bandets trommeslager, Casper Simonsen, til at trække et mere end fem år gammelt nummer frem: ’Bring Back The Song’.

”Casper hev den her sang frem og spurgte, om jeg kunne huske den. Det kunne jeg ikke, på trods af at det er mig, der har skrevet den,” siger Tim Alvin Boström, der er forsanger i bandet.

”Sangen skrev jeg for fem år siden som en del af et projekt på Musikkonservatoriet. Siden har den bare ligget i skuffen. Da jeg skrev sangen, havde jeg ingen ide om, hvad det handlede om. Jeg tror, det er første gang i mit liv, jeg har skrevet et nummer uden at vide, hvad jeg ville fortælle med det. Det var et af de numre, som ligesom bare væltede ud - det tog mig ikke mere end en halv times tid at skrive det,” fortæller han.

Først da Casper spillede nummeret for Tim, kunne han genkalde sig det.

”I bandet dykkede vi ned i teksten til ’Bring Back The Song’ og kom til at tale om, at den var fuldstændig spot on på de udfordringer, som ikke bare musikbranchen, men størstedelen af befolkningen står overfor. Den var nærmest en profeti om den tid, vi er i nu, hvor liveoplevelser er lukket ned, og vi alle sammen går rundt og er lidt rastløse,” siger Tim.

Det aarhusianske rockband The Boy That Got Away består af (fra venstre) Mathias Gregersen, Casper Simonsen og Tim Alvin Boström.

Netværk af frivillige

Rocktrioen beslutter sig for at arbejde videre med nummeret og forsøge at få et samarbejde op at køre med nogle af musikfolkene i deres netværk i byen. En af dem, der sprang med ombord på projektet, er produceren Tue Madsen, som blandt andet står bag produktioner med Meshuggah, Babymetal og Sick Of It All.

”Tue har haft ’Bring Back The Song’ igennem mastereringsmaskinen i sit studie Antfarm Studios. Det er blevet til en blødere form for rock, end både han og vi i The Boy That Got Away normalt begår os i. Men det tvist har betydet, at vi har kunnet invitere flere med i projektet,” fortæller Tim Boström.

The Boy That Got Away tog således kontakt til den aarhusianske sangerinde Kajsa Vala, som prompte sagde ja til at medvirke på nummeret.

”Ud over at Kajsa er en god ven af bandet, har hun boet i Nashville og lavet en plade der. Hun har den der støvede americana-sound, vi gerne ville have tilføjet til nummeret, og så er hendes og min stemme bare et rigtigt godt match,” forklarer Tim Boström.

The Boy That Got Away har også fået hjælp fra Mikkel Carlsen fra Port Practice Productions, som har indspillet, mixet og produceret sangen. Ligesom musikerne Malthe Nørgaard og Magnus Jakobsen fra bandet Sundays også har medvirket på indspilningen. Alle har bidraget til projektet på frivillig basis.

Interesse og positiv respons

’Bring Back The Song’ er via publishing bureauet Spanra blevet præsenteret for en række forskellige medier. Ikke alene herhjemme, men også i udlandet. Og interessen er stor og responsen positiv.

”Vores publisher Torsten Stistrup Cubel ringede mig op forleden og fortalte, at han havde været i dialog med en radiostation i North Carolina, som vil sætte ’Bring Back The Song’ i rotation på kanalen. Det er så fedt,” siger Tim Boström begejstret og fortsætter:

”Det er første gang, vi har oplevet, der sker noget ud over landets grænser, uden at vi selv har været ekstremt opsøgende. Vi har bare lavet det her nummer af kærlighed til musik og til alle de mennesker, der lider lige nu under corona.”

10. marts lagde The Boy That Got Away omkvædet til ’Bring Back The Song’ op på deres Facebookside. Inden da havde bandet kun spillet sangen for venner og familie.

”Vi havde fået positiv respons på nummeret fra venner og familie, så på den måde havde vi en fornemmelse af, at sangen kunne noget. Men jeg kan ikke huske, vi nogensinde har fået så massiv positiv respons, som vi fik fra vores følgere på Facebook, efter vi havde lagt en lydbid af omkvædet op. Det er væltet ind med positive kommentarer. Det er ekstremt dejligt at mærke, vi har opbakning derude.” Tim Boström lyder taknemmelig.

Kendt navn - ny lyd

Lyden af ’Bring Back The Song’ lægger sig op ad trioens første selvbetitlede album fra 2014.

”Vores debutalbum var ret mildt, mens vores andet album ’Moonsick’ var mere hårdt. Vores seneste plade, Colossus, er lidt en blanding af de to. Vi har en trofast fanskare, hvoraf nogle foretrækker det ene album frem for det andet, men der har altid været nogen iblandt, der har sagt, at det ville være fedt, hvis vi lavede noget à la den første plade. Med ’Bring Back The Song’ nærmer vi os den sound, vi havde på vores første plade, og det er som om, det her er et nummer, alle vores fans kan være fælles om,” reflekterer Tim Boström.

Med ’Bring Back The Song’ bevæger rocktrioen sig ud ad en stikvej i forhold til den musikalske retning, de ellers har bevæget sig i.

”For at kunne navigere i den her tid, tror jeg, de fleste mennesker er begyndt at tænke anderledes end tidligere. For vores vedkommende har vi valgt at gøre noget andet, end vi plejer. Vi rykker vores grænser som musikere og udforsker nogle ting. I stedet for bare at gå i øvelokalet og fortsætte som hidtil. ’Bring Back the Song’ er noget andet, end det vi plejer at lave. Og vi er blevet så grebet af det, at vi vil prøve at gå i studiet og lave en EP. Som The Boy That Got Away, men i den her stil,” fortæller Tim Boström og uddyber:

”Vi kan kun pitche et enkelt nummer til radioen fra en plade, som det måske har taget os et helt år at skrive, indspille og nørde med. Med en EP med færre numre, kan vi få ny musik ud noget oftere.”

Optimismen lever

I et år hvor livescenerne stort set har været lukket ned, og hvor usikkerhed og rastløshed har fyldt, har The Boy That Got Away alligevel formået at bevare optimismen.

”’Bring Back The Song’ er vores optimistiske bidrag til alt det, der sker for tiden. Det ER hårdt, men vi har forhåbentlig alle sammen en tro på, at vi kommer ud på den anden side. Heldigvis kan vi stadigvæk alle jage vores drømme. Det gælder også os som musikere. Der er lukket ned for livekoncerter, men vi må jo stadig gerne lave musik. Man er nødt til at forsøge at se lidt lyst på tilværelsen, når det ser sort ud - ellers bliver det simpelthen for stramt. Og det er det, vi gør i bandet: Vi kæmper ligesom alle andre musikere og finder en anden vej end den, vi plejer at gå,” siger Tim Boström.

”’Bring Back The Song’ synes næsten at være et forvarsel om det vi har været igennem det seneste år. Så nu håber vi, at udgivelsen af nummeret kan være et forvarsel om, at livemusikken overlever og vender tilbage med fornyet energi – og gerne snart!” tilføjer han.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen