Så svinger Erik Peitersen atter med penslerne

Efter påske maler den autodidakte kunstner fra Gravlev igen på sit store Outdoor maleri på torvet foran Kulturhotellet i Rønde

Artiklens øverste billede
Forsiden på det magasin som udgives i forbindelse med, at Erik Peitersen maler for femte gang på sit 3 x 3 meter store maleri på torvet ved Kulturhotellet

RØNDE Det bliver ikke muligt at komme helt tæt på Erik Peitersen, når han i dagene 15. 16. og 17. april igen tager pensler og maling med til Rønde for at fortsætte, hvor han slap sidste gang, han malede på sit store Outdoor maleri på torvet foran Kulturhotellet.

Corona, forsamlingsforbud, mundbind - you name it!

Det bliver dog muligt at følge med på afstand eller kigge med på en livestreaming på Kulturhotellets Facebookside.

'Porten til paradis'

Erik Peitersen startede sit projekt i Rønde i september 2017. Betingelserne var grydeklare fra første session:

Maleriet skal være på 3 gange 3 meter, og Erik Peitersen maler på det i 3 dage, 3 gange årligt i 3 år. Altså i alt 9 gange.

Den kommende session er den femte i rækken.

Erik Peitersen, der i 35 år også arbejdede som assistent for den internationalt kendte maler, billedhugger og digter, afdøde Per Kirkeby, har længe været optaget af, hvad der sker, når kunsten bliver taget ud af kunstinstitutionens vante rammer og sættes i spil mellem kunstneren, publikum og naturen.

I modsætning til det klassiske og traditionelle landskabsmaleri ønsker Erik Peitersen med Outdoor at ”bringe maleriet ud i landskabet” og dermed ud i det offentlige rum.

Valget af Rønde var nemt for Gravlev kunstneren, der kalder Rønde for 'porten til paradis' - indgangen til den fine natur i Nationalpark Mols Bjerge.

Det er naturen, historien, geografien og kulturen, som giver Erik Peitersen næring til at male.

Første gang i 2007

I 2007 startede Erik Peitersen kunstprojektet Outdoor' op efter den beskrevne ramme.

Der står allerede malerier i Skive, Videbæk, Ry og Silkeborg.

I 2013 udvidede han Outdoor konceptet til Europa med et maleri på Henley Business School, vest for London.

Gåture og mundskænke

Som altid har styregruppen bag projektet, som har Kulturskoleleder Christen Frost og Koordinator på Kulturhotellet Rebekka Vetter som de udfarende kræfter, tilrettelagt et righoldigt program i de tre dage, hvor Erik Peitersen svinger med penslerne.

Torsdag 15. april bliver der således billedkunstworkshop på pladsen med 7. årgang fra Rønde Skole, og ved aftentide, klokken 18.30 arrangeres en vandretur ud i landskabet med fokus på de centrale og og eviggyldige elementer i naturen, som det hedder i oplægget. Det er Henrik Mikkelsen, indehaver af virksomheden Naturforsamlingshus.dk, som går forrest.

En vandring, der gentages dagen derpå. Denne gang er oplægget dog, at gåturen bliver mere filosofisk og tænksom. Fredag 16. april arrangeres også virtuel vinsmagning. Restaurant Moments sommeliere (fra fransk: Mundskænk) fortæller ude i cyperspace om naturlige vine, vin- og producenthistorie på Kulturhotellets Facebookside.

"Vi har naturligvis været nødt til at indrette os efter Corona-situationen med den afstand, det nu betyder. Vi håber, at mange alligevel vil bakke op om Erik Peitersens femte session og de ting, der er arrangeret," siger Kulturskoleleder Christen Frost.

Lørdag 17. april planlægges en maler-workshop, også online, for familier med Kulturskolens egen underviser i kunst, Marie Koch Kjærgaard, og samme dag præsenteres en ny natureventyr-app med gåture og eventyr ved Kalø.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.