Familier mødes til sjov og hygge i otte nye klubber

Hele Danmarks Familieklub har etableret nye grupper af familier i bl.a. Hasle, Viby, Tilst og Lystrup. De leger og spiser sammen - og der er plads til flere

Artiklens øverste billede
I de kommende uger mødes de første af otte nye familieklubber rundt omkring i Aarhus. Lige nu kommer det til at foregå i det fri på grund af corona-restriktionerne.

Aarhus Masser af hjemmetid i familierne har gjort familieklubbernes tilbud om at mødes med andre endnu mere aktuel end nogensinde. I klubberne mødes man to gange om måneden for at spise sammen og lave aktiviteter med børnene. Og for at få et nyt og større netværk.

Det er ganske gratis at deltage og klubberne får 500 kroner til indkøb af madvarer og 200 kroner til aktiviteter, hver gang de mødes, så alle kan være med.

"Vi kan mærke, at nedlukningstiden har fået flere familier til at fatte interesse for klubberne. Vi var rigtig godt i gang med at etablere dem i hele landet, da det hele blev sat på pause. Vi har arbejdet med online og take away-løsninger for de eksisterende, men nu kan vi igen mødes fysisk, hvilket er grundstenen," siger Sine Mikkelsen, der er projektkoordinator i Hele Danmarks Familieklub.

Otte nye grupper i Aarhus

I de kommende uger mødes den første af otte nye familieklubber i Viby. Lige nu kommer det til at foregå i det fri på grund af corona-restriktionerne.

"Det er gået virkelig hurtigt med at danne familieklubber i Aarhus, hvor der altid er en stor opbakning til nye initiativer og mange frivillige kræfter. Vi har familier og frivillige nok til at danne otte klubber, og så er der yderligere to mere på vej," siger Sine Mikkelsen, der har brug for endnu flere frivillige.

De otte grupper er i Aarhus N, Møllevang, Hasle, Fredensvang, Højbjerg, Viby, Lystrup og Egå. De to, som er på vej, skal være i Tilst og Gellerup.

"Pandemien betyder, at flere og nye familier har brug for at komme i gang med det sociale liv igen. Og det her gør hele familien sammen i modsætning til når man går til hver sin sport eller fritidsaktivitet. Familieklubberne rammer ned i et behov og er fleksible," forklarer Sine Mikkelsen.

De mødes i seks måneder

En klub typisk af otte-ni familier og i alt op til 30-35 deltagere. Der er få ledige pladser i et par stykker af dem.

Nogle af dem er frivillige, der sætter klubben i gang, andre er nytilflyttere i området og nogle deltager, fordi de har sociale behov.

De mødes i et halvt år. Håbet er, at deltagerne kan bruge klubben som et nyt og naturligt netværk i fremtiden og at der kan opstå nye og måske mindre fællesskaber ud af klubberne, som er startskuddet.

Familieklubberne mødes i et halvt år. Håbet er, at deltagerne kan bruge klubben som et nyt og naturligt netværk i fremtiden og at der kan opstå nye og måske mindre fællesskaber ud af klubberne, som er startskuddet.

I takt med at flere og flere interesserede henvender sig, etablerer Hele Danmarks Familieklub nye grupper. Målet er at nå op på 175 klubber over hele landet i løbet af i år.

"Nogle af de klubber, der mødes for første gang i disse uger, har været på tegnebrættet før corona, og har tålmodigt ventet på at komme i gang med at mødes. Andre er kommet op at stå indenfor det seneste halve år," siger Sine Mikkelsen.

Der er et år tilbage

Det er KFUM's Sociale Arbejde, der står bag projektet, som hovedsageligt finansieres af AP Møllers Støttefond. Det er et landsdækkende initiativ, og derfor samarbejder arrangørerne altid med lokale kræfter. For eksempel har familieklubberne lånt værestedet Cafe Parasollen i Viby som mødested.

"Det lokale samarbejde med skoler, medborgerhuse og sognegårde betyder, at vi er sikre på, at der er et behov og at klubberne bliver forankrede i lokalsamfundet. Vi arbejder også tit ind i boligsociale sammenhænge og er i det helet taget åbne overfor nye samarbejdsmuligheder," uddyber Sine Mikkelsen.

Hele Danmarks Familieklub har en femårig bevilling og stopper i slutningen af dette år. To tredjedel af pengene er fra AP Møllers Støttefond. KFUM og en lang række lokale støtter også økonomisk. For eksempel bidrager flere supermarkeder.

Gruppen bag projektet håber på, at der bliver en mulighed for at projektet bliver forlænget, fordi nedlukningen har hindret dem i at nå deres mål.

Hele Danmarks Familieklub er et nationalt projekt sat i værk af KFUM's Social Arbejde i samarbejde med FDF (Frivillige Drenge- og Pige-Forbund) og KFUM-spejderne.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.