Folk står i kø til familieklub: "De er så givende"

Marie Bie har meldt sig som frivillig og er klar til at møde sin nye familieklub, der nu endelig må være sammen

Artiklens øverste billede
Marie Bies datter er bare halvandet år og vil ind imellem komme med i familieklubben.

Aarhus Marie Bie er en af de frivillige, der har meldt sig til at være med i Hele Danmarks Familieklub. Hun deltager i klubben i Aarhus Nord, hvor hun bor.

”Folk står i kø for at komme med i familieklubberne. De er attraktive, fordi de er så givende. Jeg glæder mig,” siger Marie Bie.

Man kan få nye venner

Det er første gang, at hun skal være en del af et familiefællesskab.

”Det er spændende at møde nye mennesker, som ikke er fra mit studie og som jeg ikke nødvendigvis har ret meget til fælles med, hverken kulturelt eller fagligt eller på andre måder,” siger Marie Bie.

”Jeg kan forstå, at mange får venskaber ud af klubberne, som jo kun eksisterer i seks måneder. Det er håbet, at de bliver grobund for relationer, og jeg er helt åben for det,” uddyber hun sit synspunkt.

Til daglig læser Marie Bie pædagogisk antropologi på Aarhus Universitet og skal aflevere speciale næste år. Familieklubben er fuldstændig i forlængelse af det. Det passer godt ind i hendes fag, men det passer også godt til Marie Bie som person.

”Jeg føler mig godt tilpas sammen med andre mennesker, andre familier og børn. Jeg vil gerne være med at skabe et fællesskab og har altid lært, at jeg skal hjælpe andre, når jeg kan,” siger hun.

En familieklub består af otte-ni familier og har 30-35 medlemmer. Af dem er fire-seks frivillige, som er med til at lave mad, skabe aktiviteter og styrer økonomien eller kommunikere med familierne over Facebook.

Klubberne får et økonomisk tilskud til hvert møde på 500 kroner til indkøb af madvarer og 200 kroner til aktiviteter. Det er planen et klubberne mødes to gange om måneden i cirka tre timer.

Laver mad og spiser

”Vi frivillige har mødt hinanden en enkelt dag udenfor på Vorrevangskolen, hvor det skal foregå. Vi har også været på zoom sammen og talt om vores forventninger til de næste seks måneder,” forklarer Marie Bie.

Familieklubben mødes på skolen, fordi alle kender den og der er køkkenfaciliteter, som stilles til rådighed, så deltagerne kan lave mad og spise sammen. Det er et af omdrejningspunkterne.

Der er også mulighed for at man mødes i naturen eller i forlystelsesparker. I det hele taget har medlemmerne stor frihed til at forme deres klub, sådan som de synes, den skal være.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen