Mød Danmarks eneste kvindelige pro-wrestler: Elena kaster rundt med voksne mænd

Wrestleren 'Elena Morgenstjerne' er hovedperson i dokumentarfilmen 'Elena's Inner Fire' om dansk wrestling

Artiklens øverste billede
Filmfotograf Joao De Botelho laver optagelser til 'Elena's Inner Fire', en dokumentarfilm om dansk wrestling med Elena Pateau fra Hadsten i hoevdrollen.

film Filminstruktør Casper Balslev er fascineret af wrestling og tog for et par år siden til et wrestling-show i en lille gymnastiksal på Nørrebro i København for at snuse til wrestling-miljøet med tanke på at lave en kort dokumentarfilm på måske 10 minutter om wrestling.

Blandt de mandlige wrestlere i barske kostumer fik han øje på en lille pige, der skulle i sin første kamp i den mandsdominerede sport.

"Hun stod ovre i et hjørne og var mega nervøs før sin første store kamp, så vi valgte at følge hende, fordi hun var den bedste historie den aften," fortæller Casper Balslev.

"Da vi kom hjem og så materialet igennem, viste det sig at være megafedt, og vi besluttede, at vi ville fortsætte med at filme og lære hende bedre at kende," fortæller instruktøren, som netop har lagt sidste hånd på en 82 minutter lang dokumentarfilm om dansk wrestling.

Elena fra Hadsten

Den lille pige, der i gymnastiksalen på Nørrebro kastede rundt med en mandlig wrestler, og selv blev kastet rundt med, var Elena Pateau fra Hadsten. Og hun er endt med at blive hovedpersonen i filmen om dansk wrestling, som hedder 'Elena's Inner Fire'.

Efter showet på Nørrebro tog Casper Balslev og hans fotograf Joao De Botelho til Hadsten for at møde Elena og hendes wrestler-venner som Ghost og Johnny Casanova fra klubben i Randers, Dansk Pro Wrestling, hvor de træner.

Instruktør Casper Balslev, fotograf Joao De Botelho og Elena Pateau laver optagelser udenfor hovedrolleindehaverens hjem i Hadsten.

"I de næste to et halvt år var vi til det ene show efter det andet, og vi fulgte også andre wrestlere, men Elena er hovedpersonen i filmen. Det er en dokumentarfilm om dansk wrestling blandet med lidt fiktion, så det bliver en slags dansk superheltefilm om pigen fra Jylland, der drømmer sig væk og finder selvtillid og styrke i wrestler-ringen. Elena er på sin vis en helt almindelig pige, der er lidt usikker på sig selv og leder efter en vej i livet, men finder fællesskab og venner blandt wrestlere," fortæller instruktøren.

Begyndte for fem år siden

Elena Pateau begyndte at dyrke wrestling for fem år siden, efter hun en dag havde surfet på YouTube og set videoer.

"Jeg blev interesseret og fandt et sted i Randers, man kunne gå til det. Dagen efter begyndte jeg," fortæller Elena.

Interessen for wrestling var ikke bare en døgnflue for den dengang 17-årige pige fra Hadsten, for lige siden har Elena trænet to gange ugentligt med mændene i Dansk Pro Wrestling i Randers.

"Wrestling er ikke kun for mænd, men også for kvinder. Det er fedt at gå til, og jeg kan få noget vrede ud, hvis jeg har en dårlig dag. Jeg håber, filmen kan inspirere andre kvinder til at gå til en lidt anderledes sport," siger Elena.

Halvt fake halvt ægte

I dag deltager Elena som den eneste danske kvinde i pro wrestling shows under sit wrestlernavn Elena Morgenstjerne. Hun har en enkelt gang wrestlet mod en skotsk kvinde, men ellers er hun oppe mod mænd, der ikke holder sig tilbage, fordi hun er kvinde.

"Mange synes, wrestling er fedt, mens andre siger, det er fake, 'I slår jo ikke hinanden'. Men jeg er da kommet hjem med blå mærker og en knækket tand bare fra træning, og jeg vil sige, det er halvt fake og halvt ægte," siger Elena og tilføjer:

"Min mor og far synes, det er fedt, men min bedstemor synes, det er lidt voldsomt," siger Elena, som er 22 år og bor hjemme hos sin mor i Hadsten.

Premiere

'Elena's Inner Fire' får premiere 25. april i år i forbindelse med CPH:DOX, den internationale dokumentar-filmfestival i København, som er en af verdens største festivaller af sin slags. I år foregår festivalen online på grund af corona, og man kan købe adgang til at se alle årets 177 film for 495 kroner eller en enkelt billet til 49 kroner.

Instruktør Casper Balslev håber, at hans nye film med tiden kan blive vist på TV eller i biografer med henblik på blive set af så mange som muligt.

"Indtil videre har jeg bare lavet filmen med passion, fordi jeg synes, det er en fed historie og fedt at følge Elena og fortælle historien om dansk wrestling."

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.