Ny podcast med Ane Cortzen på Tour De kulturhuse

Podcasten tager temperaturen på de danske kulturhuse og fortæller historien om de mange lokale ildsjæle, der hver dag pukler for at udvikle deres lokalsamfund gennem kunst, kultur, foreningsliv og kreativt iværksætteri.

Artiklens øverste billede
MaltfabrikkenAne CortzenKulturhusepodcaster.dkFoto: Gorm Branderupwww.SkaegogBallade.dk Ny podcast om kulturhuse med Ane Cortzen fortæller historien om de mange lokale indsjæle. Foto: Presse

I maj 2020 udgav Europæisk Kulturregion rapporten Kulturhuse i Midtjylland. Den påpegede en række tematikker og udfordringer, som er fælles for de mange og meget forskellige kulturhuse i regionen.

Den affødte et ønske om at få endnu bedre indblik i hverdagen på regionens kulturhuse. Sammen med partnerskabet ART HACK, som netop er forankret hos nogle af regionens kulturhuse og kreative knudepunkter, har Europæisk Kulturregion derfor produceret en podcastserie på fire afsnit, der dykker ned i aktuelle og relevante temaer for kulturhuse i dag. Første afsnit udkommer 3. maj og resten offentliggøres de øvrige mandage i maj måned.

Kreativt iværksætteri

Hvert afsnit er optaget på location i fire meget forskellige kulturhuse i Region Midtjylland og har hver sit eget tema, som udspringer fra det sted, vi besøger. Første afsnit er optaget i Sambiosen på Samsø med temaet kulturhusenes mangefacetterede funktioner og handler blandt andet om organisering, ledelse og frivillighed.

Afsnit to finder sted på Maltfabrikken i Ebeltoft og handler om kulturhuses evne til at ændre et lokalsamfund og om kunstproduktion i nærhed med en lokalbefolkning. Tredje afsnit ser på det faktum, at kulturhusene ofte er centrum for udvikling af kreative erhverv og iværksætteri – her er rammen sat på Slagteriet i Holstebro. Sidste afsnit dykker ned kulturhusenes funktion som lokalt mødested og skaber af sammenhængskraft på kulturhuset INSIDE i Hammel.

Nationalt politisk anliggende

Der er på nuværende tidspunkt gang i en national debat om fremtiden for de danske kulturhuse. Kulturhusene favner nemlig bredt. Her trives frivilligheden, foreningslivet, den tværfaglige kunstproduktion, lokal madkultur og kreativt iværksætteri i en smeltedigel – hvor det tit er de lokale selv, der får tingene til at ske.

Diskussionen går på, hvordan vi bedst sikrer fremtiden for de danske kulturhuse. Nogle vil have kulturhusene på finansloven med en national støtteordning på området, mens andre vil lade kommunerne og samfundene derude bestemme selv – og klare sig selv.

Det er intentionen, at denne podcast skal nuancere debatten og give flere perspektiver på, hvordan kulturhusenes potentiale bedst udnyttes og understøttes i fremtiden.

Åben debat i Kulturhusklubben

Efter hvert podcastafsnit er udgivet, er det muligt for interesserede lyttere at mødes i Kulturhusklubben. En digital samtale inspireret af det klassiske bogklubsformat, hvor man selv kan byde ind med erfaringer, problemstillinger og ideer. Formålet er at få dem, der til dagligt arbejder i og med kulturhusene til at give deres perspektiv på tematikkerne og dele ud af egne erfaringer. Det skal sikre kompetenceudvikling og netværksopbygning blandt kreative erhverv og kunstprofessionelle i regionen.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.