Musikfestivaller aflyser på stribe

For andet år i træk aflyses en stribe musikfestivaller. Det oplyser festivallerne selv på deres hjemmesider.

Artiklens øverste billede
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Aflysningerne vælter tirsdag morgen ind fra blandt andet Roskilde Festival, Northside, Smukfest, Jelling, Tinderbox og Vig Festival.

Det sker efter, at der natten til tirsdag blev indgået en politisk genåbningsaftale, som lægger op til, at der maksimalt må være 2000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august.

»Vi er knust over, at vi ikke kan være sammen på vores festival og bidrage til at genskabe de netværk og sammenhold, som koronakrisen har ødelagt for så mange. Aflysningen er meget alvorlig for festivalen, for velgørenhedsorganisationen bag...men det vil ikke være muligt at samle 130.000 mennesker på Roskilde Festival i sommer,« lyder det i en udtalelse fra Roskilde Festival.

”Nedlukningen af Danmark har budt på talrige udfordringer, som vi har tacklet med oprejst pande. Men den sidste tid, hvor vi føler, vi har holdt både samarbejdspartnere, artister, frivillige og vores trofaste gæster hen med snak, har trukket tænder ud. Men nu er vi endeligt afklarede, og klar til at se frem mod at sparke festivalsæsonen 2022 i gang med en fænomenal Jelling Musikfestival,” siger festivalleder fra Jelling Musikfestival, Lars Charlie Mortensen.

Roskilde Festival havde i 2019 130.000 deltagere, Northside havde 35.000 gæster, Jelling cirka 40.000, Smukfest 55.000, Tinderbox 35.000 og Vig 13.000.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen