Smukfest om aflysning: »Vi er mega-skuffede«

Skanderborg Festivalklub har kastet håndklædet i ringen.

Artiklens øverste billede
Smukfest 2021 er aflyst, oplyste Skanderborg Festivalklub tirsdag morgen. Årsagen er de stramme restriktioner for genåbningen, der umuliggør en festvial under de kendte rammer. Foto: Per Bille

Efter nattens politiske forhandlinger omkring næste fase af genåbningen af Danmark, står det fast, at det bliver mere end svært at gennemføre festivaller i år.

I lyset af det har Skanderborg Festivalklub tidligt i morges besluttet at aflyse årets festival.

»Efter det, der er blevet meldt ud i nat, er der ikke andet for os at gøre. Det loft, der er meldt ud for august, er meget lavere end det, vi kan holde vores festival under. Det er et helt andet sted, end det vi forventede. Derfor har vi her til morgen med knust hjerte truffet den meget triste beslutning at aflyse årets Smukfest. Vi er mega-skuffede,« siger Skanderborg Festivalklubs talsmand Søren Eskildsen.

Ekstremt stramme krav

»Vi føler, at vi har kæmpet hårdt de seneste måneder for sammen med resten af festivalbranchen at få kulturlivet tilbage på rette spor igen, så det atter er muligt at mødes om musik og fadøl. Vi vil naturligvis ikke gå på kompromis med folkesundheden, men vi forstår ganske enkelt ikke, hvorfor vi nu ser på nogle restriktioner, der er strammere end det, ekspertgruppen lagde op til,« konstaterer Sørens Eskildsen.

Han peger på, at ekspertgruppen ville lade genåbningen af festivaler og større arrangementer flugte med den generelle genåbning af det danske samfund i starten af august.

»Det er vi utrolig skuffede over. Vi ser ind i nogle restriktioner både for os selv og branchen generelt der er enormt restriktive i forhold til, hvad vi som arrangører kan lave festival under.«

Håber på gæsternes støtte

Der venter nu festivalklubben en større udredning både i forhold til at aflyse aftaler med de bookede kunstnere og refundering af billetter.

»Vi har jo desværre prøvet det hele en gang før. Sidste år var vi så privilegerede, at 95 pct. af vores gæster, valgte at overføre deres billetter. Vi håber på den samme opbakning i år. Det betyder rigtig meget for os og især for de tusindvis af frivillige, at vi kan mærke den dedikation og opbakning fra gæsterne,« understreger Søren Eskildsen.

»Og så vil vi naturligvis koncentrere os om at komme igen med en helt fantastisk Smukfest i 2022.«

jn

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen