Vild bolig: Køb historisk fyrtårn og få havudsigt fra 34 meters højde

Artiklens øverste billede
Foto: Lilienhoff

Havudsigt fra 34 meters højde.

Det er bestemt ikke noget, der følger med alle ejendomme, som rammer det danske boligmarked, men det er ikke desto mindre det, der følger med, hvis du køber Keldsnor Fyr, som lige er kommet til salg.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Udover et fyrtårn følger der med udbuddet også flere huse på i alt 382 kvadratmeter bolig, som ifølge salgsopstillingen hos liebhavermægleren Lilienhoff både kan benyttes som sommerhus, helårsbeboelse eller flexbolig.

På grunden ligger også et gammel oliehus, der i dag er et atelier, samt en udkigshytte ud til bugten, som under den kolde krig blev brugt til at spotte russiske styrker på deres vej vestpå.

Hele molevitten kan købes for 6,8 millioner kroner, som er prisskiltet på den specielle ejendom, der sidst blev handlet tilbage i 2017 for 4,2 millioner kroner.

Flere specielle boliger

Keldsnor Fyr ligger på en næsten 7.300 kvadratmeter stor grund på Langelands sydlige kyst, hvor det siden 1905 har fungeret som pejlemærke for skibstrafikken - og stadig gør det den dag i dag.

Det er som sagt ikke hver dag, at den slags ejendomme rammer boligmarkedet, men lige nu kan du faktisk også få et fyrtårn med i handlen på Bågø udenfor Assens på Fyn.

Her kan du ifølge Boliga.dk købe en næsten 250 kvadratmeter stor villa med 4,8 hektar jord på øens sydlige spids, hvor et fredet otte meter højt fyrtårn fra 1816 følger med. Prisen lyder på 7,5 millioner kroner.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen