Håb om festivalsommer i Skanderborg slukket

Både Sølund Musik-Festival og Smukfest har aflyst sommerens festivaler, som vi kender dem. Det er en naturlig konsekvens af den seneste udmelding om genåbningen. Aflysningerne vil ramme rigtig mange mennesker, mener borgmester Frands Fischer.

Artiklens øverste billede
Sølund Musik-Festival og Smukfest har aflyst årets festivaler, som vi kender dem. Skanderborg Kommune oplyser, at genåbningsaftalen gør det umuligt at gennemføre sommerens store musikevents. Pressefoto

Den nye genåbningsaftale gør det i praksis umuligt at gennemføre sommerens store musikevents i Skanderborg Kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Derfor har både Sølund Musik-Festival og Smukfest aflyst årets festivaler, som vi kender dem.

Borgmester Frands Fischer siger i en kommentar.

»Det her er brandærgerligt. Det rammer ikke bare festivalerne og de mange frivillige og festivalgængerne. De foreninger, som nyder godt af at hjælpe til, sælge mad og så videre kommer til at mangle en vigtig indtægt. Det samme gør de lokale butikker i Skanderborg Midtby, som hvert år tager imod glade festivalgæster med penge på lommen.«.

Han fortsætter:

»Jeg tror, at vi alle sammen har et ønske om at være sociale og tage en pause fra dagligdagen lige nu. Uanset hvad festivalerne nu måtte finde på af mulige alternativer, vil vi som kommune og myndighed gå konstruktivt ind i samarbejdet og bakke op så godt, vi kan.«

Sølunds Musik-Festival og Smukfest blev også aflyst sidste år på grund af Corona-epidemien. Skanderborg Kommune ydede i den forbindelse et lån på 5 mio. kr. til Smukfest blandt andet for at sikre, at festivalen kunne afvikles i år, hvis sundhedsmyndighederne gav mulighed for det.

Både Sølund Musik-Festival og Smukfest er båret af frivillige kræfter, og begge festivaler genererer i et normalt år en masse indtægter til foreningslivet i Skanderborg Kommune.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.