Oplev Thomas Vinterberg i samtale med Anne Sophia Hermansen

Torsdag 27. maj kan du hjemme i din egen stue opleve den Oscarvindende filminstruktør Thomas Vinterberg, når han sammen med Anne Sophia Hermansen gæster FOF’s online-studie til en samtale om livet med film, om unge og alkohol, om succes og meget andet.

Artiklens øverste billede
Oplev Oscarvindende Thomas Vinterberg i samtale med kulturkommentator Anne Sophia Hermansen 27. maj kl. 19. Foto: Presse

Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse med kortfilmen Sidste omgang (1993) med en ung Thomas Bo Larsen i hovedrollen.

Siden har han stået bag flere prisbelønnede film, blandt andet De største helte, Festen, It’s All About Love, Dear Wendy, En mand kommer hjem, Submarino, Jagten, Far from the Madding Crowd, Kollektivet, Kursk og senest filmen Druk.

I Druk følger vi fire gymnasielærere og venner, som beslutter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. I takt med at genstandene ryger ind, skrider eksperimentet fremad for nogle og af sporet for andre.

Thomas Vinterberg kalder filmen for en slags hyldest til druk og livet selv. Man skal ikke forvente en løftet pegefinger, men derimod et nuanceret billede på alkoholkulturen i Danmark. I sin takketale til Oscar-uddelingen sagde Vinterberg, at Druk var en film om at »miste kontrollen over livet lavet i en periode, hvor jeg selv mistede kontrollen over mit«. Som det jo nok er de flest bekendt, mistede Thomas Vinterberg sin datter, som skulle have været med i filmen, ved en trafikulykke, netop da optagelserne var startet.

Filmen havde premiere 24. september 2020, og den har udover Oscar-prisen også modtaget en række andre priser og nomineringer, blandt andet Årets danske spillefilm ved Robert Prisen i 2021, Silver Shell for bedste mandlige hovedrolle ved San Sebastian Film Festival, bedste ikke-engelsksprogede film ved BAFTA-uddelingen samt nomineringer til fem Bodilpriser.

Torsdag 27. maj 2021 kl. 19 kan du live og hjemme fra din egen stue høre mere om Thomas Vinterbergs liv med film, hans tanker om unge og alkohol, hans succeser og udfordringer og meget andet, når han sammen med Anne Sophia Hermansen gæster FOF’s online-studie.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen