Barselsakademiet i Kulturhuset

Onsdag 19. maj begynder 7. sæson med psykolog-foredrag om skam

Artiklens øverste billede
Barselsakademiet er klar til endnu en sæson. Pressefoto

Barselsakademiet i Kulturhuset Skanderborg tilbyder inspirerende foredrag og samvær til forældre på barsel. Oplæggene kan handle om babyer og børnefamilie, men også om temaer fra verden uden for barselsboblen, og der er altid plads til spørgsmål, samtale og debat om emnet.

Babyer kan være med under hele arrangementet, og bleskift, ammelyde og pludren er en del af lydkulissen. Desuden er Kulturhusets frivillige ’bedstemødre’ klar til at trille med barnevognen og tage sig kærligt af de små.

Forårssæsonen 2021 forløber over fire onsdage i maj og juni:

19/5 ’Bliv klogere på skam’ ved psykolog Krista Bojesen.

26/5 Anti-racistisk salon ved underviser og forfatter Julia Fearrington

9/6 ’Opdrager vi til ligestilling?’ ved uddannelses- og kønssociolog Cecilie Nørgaard.

16/6 ’Find balancen mellem familieliv og arbejdsliv’ ved journalist Janni Pilgaard.

Onsdag den 19. maj holder psykolog Krista Bojesen oplæg om skam. Pressefoto


Fra skyld til skam

Onsdag den 19. maj holder psykolog Krista Bojesen oplæg om skam.

Skam fylder mere i vores hverdag end nogensinde. Vi føler os forkerte og utilstrækkelige. Vi er gået fra en skyldkultur til en skamkultur. Vi har brug for at blive klogere på følelsen skam, så vi kan genkende den hos os selv og andre. Og vi har brug for at bruge nåden aktivt og konkret som modsvar til skamkulturen.

Krista Bojesen er psykolog og forfatter til bogen Skam. Krista Bojesen arbejder med at skabe rum for det svære og usigelige og hjælpe os til at komme tættere på hinanden og få det forkerte frem i det nådige lys. Hun arbejder ud fra tesen, at vi som mennesker har brug for at blive elsket -både fordi og på trods. Her bruges nåden som det konkrete ståsted, vi alle har brug for.

Billetter koster 100 kroner pr. gang og kan købes på Kulturhusets hjemmeside. Arrangementet foregår hver gang i Sløngelsalen kl. 10-12.00. Alle corona-restriktioner bliver selvfølgelig overholdt.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen