DR optager fire gudstjenester på Clausholm Slot

Lokal sognepræst, præstekadetter og konfirmander tager del i TV-gudstjenester fra Clausholm Slot

Artiklens øverste billede
Slotskapellet på Clausholm Slot. Pressefoto

I forlængelse af optagelserne til næste sæson af Bagedysten optager DR fire gudstjenester i slotskapellet på Clausholm Slot.

Sognepræst René Høeg fra Hadsten Storpastorat står for gudstjenesterne, som bliver optaget i slutningen af maj og vises på DR til efteråret.

»Jeg er taknemmelig for muligheden, men også ydmyg og lidt skræmt ved tanken om, at gudstjenesterne sendes på national TV, men det bliver sjovt at prøve,« siger René Høeg.

Sognepræst René Høeg står for gudstjenesterne, der vises på Danmarks Radio. Pressefoto

Folkekirken Favrskov har som det eneste provsti i Danmark et præsteakademi, hvor der for tiden er ansat ti præstekadetter.

Det er kandidatstuderende i teologi, som øver sig i præstegerningen og tager del i sognenes aktiviteter og gudstjenester. René Høeg har inviteret tre af dem med som medprædikanter til DR-gudstjenesterne. Man kan derfor forvente en prædiken, der fra to munde og ståsteder i livet fortolker dagens evangelium.

Udsendelserne varer en time, og heraf optager gudstjenesterne cirka 40 minutter. Resten af tiden interviewer DR-vært Anders Laugesen lokale gæster, blandt andet kommer nogle konfirmander forbi med hjemmebagt brød, som skal bruges til nadveren i gudstjenesten.

Jeg er taknemmelig for muligheden, men også ydmyg og lidt skræmt ved tanken om, at gudstjenesterne sendes på national TV

Sognepræst René Høeg

Konfirmanderne fik under coronanedlukningen forskellige hjemmeopgaver, og i påsken bagte de brød som en del af undervisningen i Skærtorsdag. Det er i forlængelse heraf, at konfirmanderne på ny bager brød og på den måde bidrager til gudstjenesterne.

Også mere kendte personligheder kigger forbi til en snak. To tidligere bagedystdeltagere, Tobias Hamann og Rosa Kildahl, deler deres tanker om brød og fællesskab i en kirkelig sammenhæng.

»Evangeliet til de fire søndage rummer markante fortællinger. Jeg glæder mig til sammen med en af kadetterne at give et bud på, hvad vi for eksempel kan tage med os ud i livet i år 2021 fra fortællingen om den lamme mand, der fires ned gennem taget af sine fire venner, fordi der er så meget trængsel omkring det hus, Jesus opholder sig i,« siger René Høeg, sognepræst i Voldum, Rud og Hadsten Storpastorat.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.