Anne Marie Ploug udstiller hos Galleri Lene Bilgrav

Artiklens øverste billede
På udstillingen 'Vanity Weeds' af Anne Marie Ploug er ukrudt det tematiske afsæt. Udstillingen kan opleves til 3. juli. Foto: Anne Marie Ploug

Anne Marie Ploug præsenterer sin første soloudstilling i Galleri Lene Bilgrav. Udstillingen har titlen Vanity Weeds og kunstneren vil vise en række helt nye værker. Der er fernisering lørdag 29. maj kl. 12-16.

På udstillingen Vanity Weeds er ukrudt det tematiske afsæt. I en række grafiske værker som træsnit og kobbertryk samt værker i gips undersøger Anne Marie Ploug planternes form som udgangspunkt for arbejdet med værkernes flader, rum og farve.

Anne Marie Ploug har før brugt ukrudtsplanter som motiv, men er i denne udstilling især inspireret af de planter og farver, der blandt andet optræder i barokkens malerier og især hos den italienske maler Caravaggio. Han malede blandt andet realistiske gengivelser af planter og frugter, der i overmoden tilstand skulle minde beskueren om altings forgængelighed.

For Anne Marie Plougs er det en fascination af det uskønne og det, der ofte betragtes som overflødigt eller sekundært og simpelt. Det er kendetegnende for Anne Marie Ploug, at hun ofte tager afsæt i et figurativt element, og at arbejdet med form og farve er det primære. Hos Anne Marie Ploug bliver motivet bearbejdet og forenklet, så dets forbindelse til den virkelige verden forsvinder. Men det figurative er udgangspunktet, hvorfra horisonten udvides, og nye fortællinger opstår.

Anne Marie Ploug har i mange år været en væsentlig kunstner på den danske kunstscene. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1988 – 1995. Hun har udstillet på en lang række udstillinger både i Danmark og internationalt. Hun har blandt andet udstillet flere gange på Horsens Kunstmuseum. I foråret 2022 har hun sin anden soloudstilling på museet. I 2019 blev hun tildelt Anne Marie Telmanyi født Carl-Nielsens hæderslegat. Hun har stået bag flere udsmykninger, senest udsmykningen Mikro Makro på Aarhus Universitet. ¨

Udstillingen kan opleves til 3. juli 2021 på Galleri Lene Bilgrav.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.