Fodboldfest, live-koncerter og cremen af dansk comedy i Musikhusparken

Peter Sommer og hans tiggere bliver de første, Annika Aakjær og Aura de næste og så går landsholdet på scenen i Musikhusets park, der har 105 events den næste måned

Artiklens øverste billede
Der er basis for fest og glade dage, når EM-kampene vises på storskærm i parken foran Musikhuset. Der bliver overdækkede siddepladser og styr på corona-restriktionerne. Arkivfoto

Aarhusianske kræfter er gået sammen om at skabe en folkefest i Musikhusparken for at fejre åbningen af byen. Train, Spiselauget og eventbureauet Future Live arbejder sammen med Musikhuset om at stable ikke færre end 105 arrangementer og en spiselounge på benene.

Man vil kunne se EM-fodboldkampene på storskærm, høre 12 livekoncert, le med 23 komikere og møde kendte Ramasjanfigurer sammen med børnene.

»Det her bliver ikke mere lokalt, alle aktører er lokale. Jeg fik idéen om at vi skulle give den en på kadaveret,« siger Kristian Gislason, der er direktør i Future Living.

»Jeg spurgte Musikhuset om vi ikke kunne bruge deres plæne. De slog straks til og foreslog, at vi tog Train med. Sammen laver de 12 koncerter, mens vi booker comedy og børnearrangementer. De skøre og skønne gutter fra Spiselauget hoppede også hurtigt med på idéen,« fortsætter han.

Kristian Gisalason er stolt af programmet, der rummer nogle af Danmarks største navne både indenfor comedy, musik og familieunderholdning.

»Vi ventede på, at sommerens festivaler fandt ud af, hvad de kunne og ikke kunne. Da de blev aflyst fik rigtig mange musikere plads i kalenderen og kan nu spille hos os. De vil meget gerne ud og optræde,« forklarer han.

32 dage for fuld drøn

Programmet er bredt, så der ifølge arrangørerne er noget for alle. Om dagen er der arrangementer for børn og barnlige sjæle, og der er åbent i spiseloungen. Der bliver popup streetfood hver dag fra klokken 11- 21. Og der er fri adgang for alle uden billet, så længe der er maks 400 gæster i området.

De første to dag er der livekoncerter med Peter Sommer og Annika Aakjær og så sætter EM ind. Der bliver 12 dage med fuld fart på fodbolden, derefter bliver der en periode med hviledage ind imellem, hvor der vil være flere koncerter om aftenen.

Der bliver også open air bio med tre af de største nye danske film: Druk, Retfærdighedens Ryttere og Ternet Ninja.

I de sidste to uger mellem kampene rykker komikerne ind på scenen og optræder tre eller fire ad gangen.

Corona-regler

»Vi skal holde alle corona-restriktionerne og har taget flere forholdsregler, end vi behøver, for at være helt sikre på ikke at sprede smitte,” siger Kristian Gislason.

For eksempel skal man løse billet, når man vil være i lounge-området mellem arrangementerne, selv om det er gratis, fordi at Patientstyrelsen så kan få et dataudtræk af, hvem deltagerne var, hvis det skulle blive nødvendigt.

Alle arrangementer foregår siddende på overdækkede pladser. Der må være 500 publikummer i hvert området. Alle deltagerne lukkes ud af området foran scenen efter hver kamp og hver koncert, og der sprittes af, før folk lukkes ind igen.

»Vi har valgt at hyre de lokale foreninger og klubber til at spritte af mellem alle arrangementerne og holde styr på at få folk ind i den ene side og ud i den anden. Der bliver 50-60 foreningsmedlemmer, som på den måde tjener pegene til de slunkne klubkasser,« siger eventdirektøren, der oplever stor opbakning fra Aarhus Kommune til at gennemføre den månedlange fest og på bedst mulig vis.

Aarhusianske Peter Sommer går på scenen i Musikhusparken som den første, når det første af 105 arrangementer går i gang 10. juni. Arkivfoto

Sportsvært Ib Søby

Til at binde de mange indslag sammen har Future Live hyret den tidligere sportskommentator på DK4, Ib Søby.

»På de mindre intense aftner vil jeg garnere kampene med fortællinger om de forskellige lande og så planlægger jeg at lave quiz, der også skal gøre det hele lidt sjovere,« siger Ib Søby, der glæder sig til opgaven og til at komme tilbage til Aarhus i en hel måned. Han har tidligere boet i byen.

»Jeg synes, det er stort, at de har givet mig denne opgave-. Jeg skal være koordinerende bag scenen, og så skal jeg være på scenen hver dag for at byde velkommen til arrangementerne og binde dem sammen,« siger den tidligere sportsjournalist med speciale i speedway.

Han gætter på, at det danske landshold har en god chance for at nå langt i turneringen i år.

»Vi har et god landshold med en god kemi og dygtige folk på alle pladser. Jeg siger ikke, at vi vinder i år, men hvis vi når langt bliver det en landeplage i denne corona-tid. Vi trænger alle til at komme på græs, og til at der sker noget,« mener han.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen