Gratis operakoncert i hjertet af Aarhus

Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester inviterer til udendørs operakoncert i Skanseparken.

Artiklens øverste billede
Lørdag 12. juni inviterer Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester til den første store udendørs operakoncert i 2021 i Skanseparken i Aarhus C. Foto: Presse

Opera i Parken er for gæster i alle aldre, som er nysgerrige på, hvad opera er for en størrelse, og for faste operagængere, som kan glæde sig til at høre flere operaperler og få en smagsprøve på en ukendt operaskat. Det oplyser Den Jyske Opera i en pressemeddelelse.

Skanseparken lives op af storslået musik, når Aarhus Symfoniorkester sammen med hele Den Jyske Operas Kor og en række solister fra den kommende sæson indtager scenen og møder publikum under åben himmel.

»Når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer i konventionelle teater- og koncertsale, skabes der mulighed for at opleve musikken på en ny måde. Vi glæder os til at møde publikum til et af årets første og største koncerter under åben himmel,« siger operachef Philipp Kochheim, Den Jyske Opera.

»Vi er glade for at kunne annoncere Opera i Parken for tredje gang. Vi værdsætter vores mangeårige samarbejde med Den Jyske Opera og glæder os over igen at kunne møde byens borgere til en stor udendørs operakoncert,« siger Musikchef Jesper Nordin, Aarhus Symfoniorkester.

Når opera og klassisk musik flyttes ud af de vante rammer i konventionelle teater- og koncertsale, skabes der mulighed for at opleve musikken på en ny måde.

Philipp Kochheim, operachef Den Jyske Opera.

Restriktioner overholdes

Operakoncerten bliver afholdt med udgangspunkt i myndighedernes gældende restriktioner og anbefalinger. Normalt er der plads til cirka 4.000 publikummer til Opera i Parken i Skanseparken, men der lukkes kun 2.100 publikummer ind i år. Koncertpladsen opdeles i sektioner med hver sin indgang, og publikum har kun adgang til den sektion, de har billet til.

Der vil være personale til at vejlede med at holde afstand. For at få adgang til koncerten skal publikum booke billet på jyske-opera.dk og have et coronapas.

Konferencier Stine Rosengren, kendt som radiovært og operasanger, leder publikum igennem dagens program. Flere operakunstnere kan opleves, når hele Aarhus Symfoniorkester sammen med Den Jyske Operas Kor og nationale og internationale solister fra den kommende sæson giver musikalsk liv til Skanseparken.

Publikum kan se frem til at høre uddrag fra kendte klassikere som ’Carmen’ og ’La Bohème’ og en mere ukendt operaskat som ’Fête galante’, der i år skulle være opført for første gang i 60 år, men blev aflyst i starten af 2021 på grund af corona. Ud over komponister som Bizet, Puccini og Schierbeck kan uddrag fra værker af Mozart, Verdi, Strauss og andre opleves.

Koncertprogrammet kan ses cirka en uge inden koncerten på hjemmesiden.

sas

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.