Kulturloft blander matiné-cocktail af jazz og viden

Oplev koncert og talk i skøn forening 6. juni

Artiklens øverste billede

Der er forkælelse og udfordring for både hjerne og hjerte, når den æteriske og groovy instrumentalduo Svaneborg Kardyb på søndag 6. juni kl. 15 møder ord- og videnskabsmennesket Mikkel Wallentin i et nyt eftermiddagsformat på Kulturloft.

Mikkel Wallentin har skrevet både romaner og skuespil, og er desuden professor i kognitionsvidenskab ved Aarhus Universitet, hvor han i 2015 var med til at lancere en ny uddannelse. Han har en kandidatgrad i dramaturgi og kognitiv semiotik og en PhD-grad i kognitiv neurovidenskab – og så er han en blændende, smittende og underholdende formidler.

Mikkel Wallentins forskning har som omdrejningspunkt hjernens arbejde med sprog, men han er også involveret i andre forskningsprojekter, f.eks. kønsforskelle i hjernen, hvordan musik opstår i hjernen, og hvad der sker med vores hjerner, når vi øver os til at blive eksperter i noget. At han er en yderst populær foredragsholder skyldes ikke mindst, at han kan den sjældne kunst at formidle sit stof på højt niveau, og alligevel i øjenhøjde.

Jazz-duo

Dagens musikalske modstykke til Mikkel Wallentin udgøres af den danske jazzduo Svaneborg Kardyb, et af dansk jazz’ nyeste skud på stammen. Duoen udgøres af Nikolaj Svaneborg på Würlitzer, synthesizer og klaver og Jonas Kardyb på Trommer og percussion.

Svaneborg Kardyb har bl.a. gjort sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist.

gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen