Taknemmelighedens huskeliste

Nogle gange kan det være svært at få øje på det, som vi kan takke for, så derfor er her et par forslag.

Artiklens øverste billede
Sognepræst Jacob Haukedal Neergaard. Foto: Privat

Samfundet er igen begyndt at boble af liv. De fleste skoler og arbejdspladser er igen i fulde omdrejninger. Invitationer til det sidste års barnedåb, runde fødselsdag, jubilæer og andet ruller ind i postkassen i stride strømme. Weekender fyldes op nærmest af sig selv, og samtidig skal vi også lige finde plads til at blive testet igen og igen. Travlheden har igen fundet sin plads i samfundet.

Underlagt travlhedens regime har taknemmeligheden trange kår. Vi løber fra den ene opgave på to-do-listen til den næste, og kun de færreste af os, når at stoppe op og lade os fylde af øjeblikket. Der er så meget at være taknemmelig over, som vi nemt stiger os blinde på i farten.

Tak for regnvejr, så vi med god samvittighed kan sidde i sofaen og få et pusterum.

Jacob Haukedal Neergaard

Om takken er rettet imod din Gud, universet, medmennesket eller noget helt fjerde er underordnet – bare vi takker. For det får os til indoptage øjeblikket og alt det gode, som vi tager forgivet. Der sker herfra lyde en opfordring til lige at ligge hastværket fra dig et øjeblik, men gerne længere – og ikke lave andet end at mærke efter. Hvad er du er taknemmelig for?

Nogle gange kan det være svært at få øje på det, som vi kan takke for, så derfor er her et par forslag, som måske kan lede dig ind i taknemmeligheden favn:

Tak for vejret – for at sådan et findes. Tak for at der findes solskinsdage, at glæde sig til og glæde sig over. Tak for regnvejr, så vi med god samvittighed kan sidde i sofaen og få et pusterum. Tak for dagene ind i mellem, så vi altid kan forundres og have noget at snakke med naboen om.

Tak for blomster i have, skov og vejkant. Tak for græsset, der vokser, og tak for at plæneklipperen virker.

Tak for de modgange i livet, som jeg har lært noget af, og dem jeg ikke har. Tak for at nogle af mine planer lykkedes, og tak, når håndværkeren har mulighed for at overholde sine aftaler med os. Tak for at postbuddet ringer på, når han leverer pakken, som jeg har ventet på, og tak for at ringeklokken ikke virkede, så jeg har en anledning til at komme i pakke-shoppen, hvor man ved aldrig, hvem man møder.

Tak for glæder, som varmer mig, og tak for medmennesker, som kører for langsomt, brokker sig eller er i vejen, for så kan jeg virkelig mærke blodet pumpe rundt i kroppen og føle, at jeg lever livet fuldt ud.

Tak for børn – for deres smil og deres tårer. For at vi fik æren af at opleve dem i al deres glans. Tak for barnets første skridt, og tak for at selv en gammel hund stadig kan blive ved med at lære nye tricks.

Tak er kun et fattigt ord – så lad os bruge det noget mere. Rigtig god fornøjelse.Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.