De Heslige Slønglers Klup indstillet til international pris

Den danske afdeling af IBBY, Selskabet for Børnelitteratur, har indstillet Slønglerne til organisationens årspris.

Artiklens øverste billede
I 2018 modtog De Heslige Slønglers Klup Klods Hans Prisen. Nu er Slønglerne igen nomineret til en pris, denne gan IBBY's årsprid. Pressefoto

Selskabet for Børnelitteratur, Ibby Denmark, har netop indstillet Di Heslige Slønglers Klup til organisationens årspris: IBBY Asahi Reading Promotion Award. IBBY, der står for International Board on Books for young People, repræsenterer et internationalt netværk, der har forpligter sig til at bringe bøger og børn sammen.

Vi er stolte, taknemmelige og benovede over, at Selskabet for Børnelitteratur har tænkt på os. Vi er jo bare Sløngler af Guds nåde.

Uffe Høj, formand for Di Heslige Slønglers Klup

»Det er med stolthed, at jeg på vegne af Di Heslige Slønglers Klup kan afsløre indstillingen til denne internationale pris. Vi er stolte, taknemmelige og benovede over, at Ibby, Selskabet for Børnelitteratur, har tænkt på os. Vi er jo bare Sløngler af Guds nåde,« lyder der fra den lokale oversløngel, Uffe Høj, der er formand for ”kluppen”.

Fremmer børnelitteratur

IBBY-prisen gives årligt til en non-profit gruppe eller organisation, som ved deres aktiviteter af juryen bedømmes til at bidrage varigt til fremme af litteratur for børn og unge.

Prisen nyder stor anerkendelse på grund af den høje standard hos de tidligere nominerede. Juryen lægger vægt på, at prisen skal gå til en organisation med et projekt, der har specifikke og klare mål, og samtidig er originalt og innovativt.

Vinderen modtager et diplom og 10.000 dollars. Prisen doneres af den japanske avis, Asahi Shimbun Newspape, der er anerkendt for sin journalistik. Juryens beslutning offentliggøres på en børnebogskonference i Bologna i Italien i 2022 og fejres på en IBBY-konference i Malaysia i september 2022, hvor vinderen må deltage med to repræsentanter.

Klods Hans-prisen

Det er ikke første gang, IBBY har øjnene rettet mod de danske Sløngler fra Skanderborg. I 2018 fik Di Heslige Slønglers Klup overrakt Klods Hans-prisen på Bogforum i København af IBBY’s danske afdeling. I forbindelse med overrækkelsen sagde IBBY’s repræsentant:

»I vender om på tingene og viser børnene, at virkeligheden kan være på en anden måde. Frivillighed er den store drivkraft. Frivillige sløngler, der med Ole Lund Kirkegaard som ledsager vil gøre noget for børnene, noget for litteraturen og fællesskabet. Sløngeldagene er en påmindelse til den voksne om at lege med barnet i sig selv og en legitimering til barnet til frihed, fantasi og frækhed. Ligesom børnene glæder sig til jul, skal de glæde sig til Sløngeldagene, siger I. Det er et højt ambitionsniveau, men I har fantasien og troen med jer. «

Vinderchancer?

»Har vi en realistisk chance for at vinde? Nej, nok ikke, men pyt, for niveauet er højt, og det vil nok være et mindre mirakel, hvis vi vinder. Men livet får ikke næring af forudsigelig excel ark-tænkning, systematisk orden og fantasiforladt sikkerhed i verdens dejligste land. Er der noget mere kedeligt end mennesker uden drømme og fantasi. Lad os dog bare drømme om den store anerkendelse i Malaysia i september 2022. Og måske på hjemturen med den store pris tage en smuttur til Fittihuli-øerne, hvor næsehornet Otto efter sigende skulle opholde sig,« siger overslønglen.

Han lover, at han nu vil gå ud og købe en Hawaiiskjorte, en bredskygget stråhat og et par kasser lakridspiber og pakke i sin kuffert, så han er klar, hvis nu miraklet skulle ske og der er bud efter slønglerne i september 2022.


bo

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.