Film og kunst: Unge mødes til Sommer Camp

Næsten 30 uge i alderen 12-17 år kan få alletiders start på sommerferien i den første uge af skolernes sommerferie, hvor Kulturskolen og Filmefterskolen samarbejder om en Sommer Camp

Artiklens øverste billede
Barnaby Swann Pedersen og Mette Høffding er i topform forud for Sommer Camp 2021 på Posthuset i Ebeltoft. Foto: Lars Norman Thomsen

Det gamle posthus i Ebeltoft er centrum for Sommer Camp i den første uge af skolernes sommerferie, mandag 28. juni til fredag 2. juli., hvor det kommer til at handle om film og kunst.

»Målgruppen er børn og unge i alderen 12-17 år,,» fortæller Mette Høffding som sammen med filmmageren Barnaby Swann Pedersen bliver de udfarende voksne kræfter.

Mette Høffding, som er uddannet arkitekt, arbejder som Billedkunst koordinator hos Kulturskolen Syddjurs.

Det koster 750 kroner at deltage, og det er muligt at være med uanset bopæl i Danmark. Der er plads til henholdsvis 15 og 14 deltagere på de to linjer. Overnatning skal man selv sørge for.

»Der er undervisning hver dag fra klokken 9.30 til 15.30. En af dagene, onsdag, bliver dog lidt længere, fordi vi her har et særligt program, der kræver lidt mere tid,« røber Barnaby Swann Pedersen, som driver sit eget Swann Pro Motion.

Sammen med Janus Heiberg Madsen fra Panorama VR. skal han give de unge deltagere en uge, som kan inspirere dem til at arbejde videre og måske blive kommende elever på den planlagte Filmefterskole i Ebeltoft.

Man skal altså vælge mellem filmlinjen og kunstlinjen, men der vil være et link mellem de to linjer, understreger Mette Høffding og Barnaby Swann Pedersen.

På filmlinjen kommer vi selvfølgelig til at arbejde med, hvordan en film skrues sammen

Barnaby Swann Pedersen

Det bliver sjovt

Mette Høffding, der skal arbejde sammen med Marie Koch på kunstlinjen, lover ligesom Barnaby Swann Pedersen en sjov uge, hvor lærdom, seriøsitet, aha- og tihi-oplevelser kommer til at gå hånd i hånd. En badetur kan nok også arrangeres.

«Vi bruger elementer fra filmkunsten og vil arbejde med billedkomposition/beskæring som gennemgående tema. Ligesom filmlinjen arbejder vi med zoom og tidslag - bare i tegning og maleri. Vi skal skildre kroppens delelementer med tusch, tape, blyant og pensel. En af dagene har vi tegnemaraton, så de unge kan forbedrede deres tegnetekniske færdigheder,« fortæller Mette Høffding.

»Det handler om, at de unge får en oplevelse og mærker, at de bliver dygtigere som ugen skrider frem.« siger Mette Høffding.

»På filmlinjen kommer vi selvfølgelig til at arbejde med, hvordan en film skrues sammen. Vi arbejder blandt andet med lydmontage, interviewteknik, billedkomposition, og hvordan man i klippefasen får sat tingene sammen til en fortælling på lærredet, som får tilskuerne til at spærre øjnene ekstra op,« siger Barnaby Swann Pedersen.

Benspænd

Barnaby Swann Pedersen og hans makker vil undervejs tage benene på de unge, bogstavelig talt. De unge kommer således til at arbejde på helt simpelt udstyr som iPads.

En af dagene har vi tegnemaraton, så de unge kan forbedrede deres tegnetekniske færdigheder

Mette Høffding

»I løbet af ugen laver i en film om skatere, surfere og andre fra ungemiljøet i Ebeltoft, som bliver vist ved ugens afslutning - og som deltagerne får med hjem,» lover den lokale filmmager.

Som et yderligere clou kommer de unge til at møde den lokale filminstruktør Charlotte Madsen, som fortæller om sin tredje spillefilm »Asfalt«, der foregår i lastbilmiljøet og har premiere til efteråret.

Charlotte Madsen, 31, stammer egentlig fra Bækmarksbro, men bor nu i Ebeltoft.

Hun gik på Venø Efterskole i 9. klasse og efter 1. g på Holstebro Gymnasium flyttede hun som 17-årig til København, hvor hun i halvandet år gik på film- og fotoskolen Rampen.

Siden 2007 har hun instrueret, skrevet og produceret flere kort- og novellefilm. Charlotte Madsen debuterede som instruktør med spillefilmen »Søde lille du« og vandt flere priser for filmen, bl.a. prisen for bedste udenlandske film på Macon Film Festival i Georgia i USA. I oktober 2012 fik hendes anden spillefilm »Kufferten« premiere i de danske biografer.


Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen