Når græsset bliver for højt og kærligheden bliver langhåret

De sidste uger har været travle for mit vedkommende. Blandt andet med møder om den nye kirke i Højvangen og om ansættelse af ny provst i Skanderborg provsti. To store og meget spændende emner.

Samtidig med, at samfundet åbner mere og mere op, så vi igen kan fejre dåb og bryllupper; også de, der blev udskudt fra foråret. Det er dejligt! Imens er græsset vokset hjemme i haven. Jeg plejer at slå den en gang om ugen med vores Gudenå håndskubber.

Det er meget bæredygtigt. Og giver lidt motion. Men der gik nogle uger, hvor jeg ikke fik slået plænen. Det havde græs, mælkebøtter, tusindfryd og flere andre små planter godt af. Og bier og insekter var glade og summede livligt rundt. Det var ikke vild med vilje. Selv om jeg egentlig går ind for konceptet. Og jeg tror ikke, at naboerne er vilde med alle de små skærme fra mælkebøtterne, der fløj op over hækkene og videre ud i kvarteret.

Kærligheden er vild, når den er med vilje

Jendre N. Fyhn, præst

Så en tirsdag eftermiddag fandt jeg håndskubberen frem. Og så i gang. Det var hårdt! Og plæneklipperen kunne ikke gabe over det hele, så der stod små og store totter og strittede over det hele. Det var ikke kønt. Det var dobbelt så hårdt, og kun halvt så kønt, som det plejer at være. Jeg har slået den et par gange siden, og det er først nu, den begynder at være pæn igen.

Men det får mig til at tænke på, hvor vigtigt det er at have gode vaner. Ikke kun i forhold til haven og græsplænen, men også i forhold til alt andet i livet. Særligt i forhold til de mennesker omkring os, vi elsker, og som elsker os. Parforhold, ægteskab, forældreskab, venskab - det er alt sammen noget, der ikke kommer af sig selv, og som ikke holder sig selv ved lige. Det kræver en indsats. Det kræver, at vi udtrykker vores kærlighed.

Det kræver, at vi beder om tilgivelse, når det er nødvendigt. Det kræver, at vi opmuntrer, støtter og tror på hinanden. Det kræver, at vi jævnligt giver os tid til hinanden, og ikke først når det er blevet for sent. Det samme gælder også vores indre have. Vi er nødt til jævnligt at reflektere over vores værdier, drømme og mål og se, om vi er på vej i den rigtige retning. Det kommer ikke af sig selv. Og endelig gælder det også i forhold til troen, håbet og kærligheden.

Det får mig til at tænke på, hvor vigtigt det er at have gode vaner. Ikke kun i forhold til haven og græsplænen, men også i forhold til alt andet i livet.

Jendre N. Fyhn, præst

Det handler om at dykke ned i det, som vi tror på, opsøge det, reflektere over det og bruge det, leve det - så vi holder det levende i os selv. Snakken om Guds kærlighed bliver alt for langhåret, hvis vi ikke gør noget ved det, men har travlt med alt muligt andet. Hvis vi ikke følger kaldet til at elske vores næste og er med til gøre den her jord til den smukkeste klode i universet gennem konkret handling, så vokser det os over hovedet en dag. Det handler om at leve livet med vilje.

At tro, håbe og elske med vilje. Og opdyrke nogle gode vaner, så vi får gjort noget ved det i praksis. Kærligheden er vild, når den er med vilje. Måske skal haven herhjemme alligevel også være det. Hvis mine naboer læser med her, så kan de jo stikke hovedet over hækken, så kan vi snakke om det.

God sommer.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.