Danmarks bedste strande

Ferie – så skal vi på stranden og nyde livet. Her er inspiration til nogle af de bedste.

Artiklens øverste billede
I Danmark er vi velsignet med mange dejlige strande. Så der er altid en god nær dig. Foto Robin Skjoldborg

Danmark har nogle af Europas flotteste strande, mange med klitter, det fineste hvide sand og noget af det reneste badevand. I Danmark er der aldrig langt til kysten, så uanset hvor du befinder dig, vil der aldrig være langt til en forfriskende dukkert og en dejlig strand. Nedenstående er derfor kun et lille udpluk af nogle af de bedste strande, for hånden på hjertet – det er svært at vælge mellem så mange.

Søndervig

Søndervig har været én af Danmarks mest besøgte badebyer siden 1800-tallet. Det har den ikke mindst på grund af sin flotte brede sandstrand. I Søndervig er der, med den ny-anlagte terrænsti, gode adgangsforhold helt ned til Vesterhavet.

Blåvand

Blåvand i Sydvestjylland er kendt vidt omkring for sin børnevenlige sandstrand. Ingen biler på stranden, og Vesterhavets bølger ruller stille og roligt mod det kridhvide sand. Her er ingen kraftig Vesterhavsstrøm, men til gengæld tilpas lavvandet til at børnene kan bunde langt ud i det rolige vand - meget specielt for Vesterhavet.

Blokhus

Blokhus Strand - en af Nordeuropas allerbedste badestrande, der strækker sig milevidt - med fint, hvidt sand og høje lune klitter. Som noget helt unikt kan du køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken.

På Blokhus Strand kan du de fleste dage, året rundt, købe friske fisk. Langs kysten er der gode muligheder for kite- og windsurfing.

Gudmindrup Strand

Gudmindrup Strand i Odsherred er en af Danmarks bedste badestrande. Den brede sandstrand med klitter ligger ud mod Sejerø Bugt og er meget børnevenlig, da sandet er blot og vandet er lavt meget langt ud. Der er bemandet livreddertårn fra Tryg Fonden i sommerferien.

Stranden er ca. 500 meter lang med et 30 meter bredt sandområde.

Silkeborg søerne

En strand behøver bestemt ikke kun være ved havet. Danmark har omkring 120.000 søer – der er ikke strande ved dem alle. Men nogle steder er der, og et af de steder er Almindsø ved Silkeborg.

Ved Almindsø findes to gamle populære strande – Vestre og Østre Søbad. Her har børn, unge, gamle, venner og familier hygget sig i generationer. Sidste år kom der ved begge søbade nye flotte cirkelformede flydebroer.

Vestre Søbad er der, hvor de unge mødes. Her er der gang i den, grin og glade dage. Grin og glæde er der også på Østre Søbad, som tiltrækker mange familier med små børn. Ved Østre Søbad er der både sauna, omklædningsrum, toiletter og brusefaciliteter.

Læs også

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.