Oplev verdens største sandslot i Blokhus

En verdensrekord er på vej i Blokhus – et kæmpe sandslot

Artiklens øverste billede
Sandskulpturerne i Blokhus er normalt 4-8 meter, ligesom denne, der er færdigbygget. Det nye slot vil stække sig 20 meter op i luften. Arkivfoto Skulpturparken Blokhus

I Blokhus har man store ambitioner og opfører verdens største sandslot. Intet mindre. Opførelsen er allerede i fuld gang, for når det unikke kunstværk den 2, juli står færdigt, så vil det skyde 20 meter og 21 centimeter i vejret. Højden er valgt som symbol for årstallet, vi er i netop nu. Sokkelbredden vil være 27 meter.

Bare lige for at forstå højden, så er en almindelig flagstang mellem 8 og 12 meter. Så læg ekstra 10 meter på for at nå de 21 meter. Det er højt.

Det er ny verdensrekord og overgår den hidtidige rekord sat i Tyskland med en højde på knap 18 meter. Herved sikrer sandslottet sig en plads i Guinness World of Records.

»Vi har det bedste sand i verden, så hvis ikke vi kan nå over verdensrekorden, så er der ingen, der kan,« forklarer John Andersen, indehaver af Skulpturparken i Blokhus.

Sandslottet i Tyskland blev opført i 3. forsøg. I de to første faldt sandet sammen. Men netop sandet fra Blokhus skal sikre, at det ikke sker for det nye verdensrekordforsøg.

Sandslottet bliver bygget på p-pladsen ved Skulpturparken i Blokhus. Der bliver gratis adgang, så alle har mulighed for at nyde synet af det kæmpestore sandslot.

Slot med pejlemærker

Slottet skal repræsentere Nordjylland, og derfor vil der blive sat kendte pejlemærker ind.

»Vi integrerer pejlemærker fra Blokhus, Jammerbugten og Nordjylland i sandslottet. Det kan være kutterne fra Thorup strand, dyrene fra Aalborg Zoo, feriehusene langs vestkysten og Sømærket i Blokhus. Selv om vi har mange turister i Blokhus om sommeren, så gør vi det her, fordi vi efter disse tider med corona har brug for at få ekstra store oplevelser. Vi har behov for noget imponerende, stort og noget der kan vække smilene frem,« siger John Andersen.

Corona bliver også markeret i sandslottet.

Slottet bliver bygget nu

Et arbejdsteam bestående af knap 10 stampere har lagt grunden, og nu arbejder nogle af verdens bedste sandskulptører på at udforme det endelig sandslot. De får de allerbedste arbejdsbetingelser – og man er velkommen til at komme og betragte deres arbejde. Man regner med, at sandslottet vil stå i mindst seks måneder – uanset vejret.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.