Besked til danske fans: Sådan kan du se kampen mod Wales på stadion i Amsterdam

Artiklens øverste billede
Fotos: Claus Bech/Ritzau Scanpix og Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Det bliver ikke nemt for de danske fodboldfans at komme til at se landsholdets 1/8-finale mod Wales, som skal spilles i Amsterdam i Holland på lørdag - men der er en vej.

Det fortalte direktør for Organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet, Erik Brøgger Rasmussen, på et netop overstået pressemøde om covid-19-situationen i både Danmark og udlandet.

Ovenpå Danmarks avancement med sejren over Rusland mandag aften er mange danskere pludselig blevet voldsomt interesserede i rejsereglerne for Holland, og på pressemødet kom det frem, at Holland i øjeblikket anser Danmark for at være et højrisiko-land, hvilket gør, at der er en række forhindringer i forbindelse med indrejse.

For at indrejse til Holland skal man:

- Være udstyret med en PCR-test, som er højest 72 timer gammel.

- Gå i isolation i 10 dage.

- Medbringe en karantæneattest (12 timers undtagelse gælder).

Ifølge Erik Brøgger Rasmussen er den eneste reelle mulighed for at se kampen på stadion at udnytte 12 timers undtagelsen.

Den betyder, at man undgår karatænekravet, hvis man udrejser fra landet igen, inden der er gået 12 timer fra indrejsetidspunktet.

Ellers vil Udenrigsministeriets anbefaling være, at man bliver hjemme.

De hollandske restriktioner kan dog nå at blive ændret i løbet af ugen. Holland opdaterer sine tal hver torsdag, ligesom man gør i Danmark.

jn

Læs også

Del artiklen