Hjalmer åbner op om sin stor sorg: Spillede foran 10.000 mennesker og gik hjem og græd

Hjalmer, der er søn af Kim Larsen, er først nu parat til at fortælle om en smertefuld del af sin historie. Det gør han i årets udgave af ”Toppen af poppen”.

Artiklens øverste billede
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Musikken er følelsernes sprog, og i søndagens udgave af ”Toppen af poppen” får de frit løb, når det er musikeren Hjalmer, der er aftenens hovedperson.

Hjalmer er blevet spurgt før, om han ville medvirke i TV 2’s populære musikfortolkningsprogram. Men det er først nu, at han føler sig parat.

- Det er en kæmpe ære at være med. Det betyder forhåbentlig, at jeg gør noget rigtigt. Men jeg skulle stadig finde ud af, om jeg var for uerfaren, i forhold til hvor mange dygtige mennesker, som jeg ser op til, der er med, fortæller Hjalmer.

- Jeg gik ind til det med en stor portion ærefrygt. Men efter en lang coronatid havde jeg bare lyst til at få den sygeste, sjoveste og mest lærerige oplevelse i verden, siger den 26-årige sanger.

Årets hold i ”Toppen af poppen” består foruden Hjalmer også af Maria Bramsen, Simon Kvamm, Katinka Bjerregaard, Mathilde Falch, Alex Vargas og Malte Ebert.

Kemien mellem deltagerne var så god under optagelserne, at Hjalmer i dag kalder dem for sine venner.

Selv åbner Hjalmer i programmet op for sit ophav og den smertefulde oplevelse, det har været for ham at miste sin far, den berømte musiker Kim Larsen.

Hjalmers far blev ramt af kræft og gik bort i 2018.

- I 2019 stod jeg midt i en kæmpe karriere, som gik virkelig, virkelig hurtigt, og jeg havde mistet min far året inden. Jeg stod med et ben i to ydre universer med det værste, der nogensinde kunne ske på den ene side, og alt, hvad jeg nogensinde havde drømt om, på den anden side, fortæller Hjalmer.

- Jeg gik fra at sidde og græde derhjemme til at tage min jakke på, tage på Roskilde Festival og spille foran 10.000 mennesker, der stod og sang med, til at tage hjem bagefter og græde igen. Det var ikke noget, jeg lagde op på Instagram, men det åbner jeg nu lidt for i programmet.

Hjalmer stod dengang på tærsklen til det helt store gennembrud. Han havde 120 koncerter i kalenderen og var ved at færdiggøre sin debutplade, ”Midt i en drøm eller noget der ligner”.

Det strejfede ham kort, om han skulle aflyse sin turné. Men han verfede hurtigt tanken væk.

- Nu havde folk købt billet, og jeg ville også gerne ud at spille. Men det skabte - meget naturligt - et stort kaos i mit hoved, fortæller Hjalmer åbenhjertigt.

- Til sidst kunne jeg nærmest ikke føle en sammenhængende følelse, fordi mine følelser var overalt. Det har jeg ikke talt om før.

Hjalmer beskriver det som en meget rørende aften, da han fortalte sin historie foran de andre i ”Toppen af poppen”.

- Det var en stor oplevelse og også meget godt personligt at lære at åbne op for de ting, når man har lyst til det, tror jeg.

- Ellers kan man gå og holde en masse ting inden i sit eget lille hoved, hvilket jeg tror, ikke er særligt sundt, siger Hjalmer.

Han understreger, at han talte med sine venner og sin familie om tankerne og følelserne dengang, men at han nu også er klar til at dele nogle af dem med omverdenen.

Det begyndte med de andre deltagere i ”Toppen af poppen”.

- Jeg tror sjældent, mit hjerte har været så fyldt, som da jeg gik fra bordet den dag. Jeg var så glad og rørt dybt indeni. Jeg følte, at mit hjerte fik et kram, fortæller Hjalmer.

- Jeg kan ikke så godt lide at udbasunere mig - ud over i min musik. Det var faktisk noget af det, jeg var mest bange for, tror jeg, fordi jeg er et enormt privat menneske.

- Men holdet gjorde mig tryg. Følelserne røg op i luften, og så var de andre så gode til at gribe dem. Jeg følte, jeg snakkede med mine venner, og det gjorde det nemt. Det er det, musik gør ved folk.

”Toppen af poppen” sendes på TV 2 søndag klokken 20.00.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen