Svensk jazzlegende hyldes i Sankt Lukas Kirke

Klassisk og jazz mødes på ny udgivelse – kom til releasekoncerten.

Artiklens øverste billede
"Dimma – a tribute to Jan Johansson" blev indspillet live i foråret 2021 på Kirsten Kjærs Museum i Frøstrup, hvor alle medvirkende indgik i en sikker corona-boble, som resulterede i et helt unikt og musikalsk fællesskab. Pressefoto

Publikum kan glæde sig til et både utraditionelt og velkendt genhør med Jan Johanssons smukke og alsidige musikalske univers fredag 17. september kl. 19:30, hvor vokalgruppen Ensamble Edge, sammen med en kvartet bestående af nogle af de bedste unge jazzmusikere i Danmark, præsenterer deres debutplade ”Dimma – a tribute to Jan Johansson”. Det sker i Sankt Lukas Kirke.

”Jazz på svenska” er en af de mest elskede og legendariske jazzudgivelser i Norden. Siden pladen blev udgivet i 1964, har adskillige musikere dyrket og fortolket den karakteristiske, enkle og melankolske tone som kendetegner Skandinaviens største jazzikon, pianisten Jan Johansson. Havde det ikke været for en tragisk trafikulykke i 1968, så ville Jan Johansson være fyldt 90 år 16. september 2021 – og måske havde han endda nået at opleve, hvor stor en betydning hans musik stadig har idag.

Søskende på jazz

Søskendeduoen jazzbassist Matthias Flemming Petri (29) og cellist/sanger Martha Marie Petri (32) har siden 2018 arbejdet på at bygge bro mellem jazz og klassisk musik gennem deres fælles kærlighed til Jan Johanssons musik. Med udgivelsen af deres første fælles plade kombinerer de det bedste fra deres to musikalsk vidt forskellige baggrunde.

»Jan Johansson var en musiker med en særpræget, modig og fintfølt sans for at kombinere flere stilarter. Med denne tribute-udgivelse føler jeg, at vi er kommet meget tæt på Johanssons musikalske nerve og personlighed på flere planer. Vi har blandt andet gjort det ved at aflytte hans suveræne klaver-improvisationer og omsætte dem til korstemmer. Effekten er magisk og giver lytteren en helt ny og sanselig oplevelse af, hvor stor en kunstner Jan Johansson var og stadig er,« siger Martha Marie Petri, kunstnerisk leder, sanger og cellist i Ensamble Edge i en pressemeddelelse.


Vil du hver onsdag have overblikket over byens kulturliv direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Århus Onsdags nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Århus Onsdag på listen og tryk tilmeld.
d

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen