Skuespiller Anne Louise Hassing erkender: »Det har ændret mit liv«

Skuespiller Anne Louise Hassing har længe dyrket yoga, men opdagede en stor ændring, da hun styrketrænede og fastede i programmet ”12 uger i helvede”.

Artiklens øverste billede
Foto: Per Arnesen / Free

Hun var egentlig ikke tyk eller havde et reelt behov for at tabe sig.

Men efter et årti uden konditionstræning drømte skuespillerinden Anne Louise Hassing om en stærkere krop med mere muskelmasse.

Derfor sagde hun ja til at være med i Discovery+-programmet ”12 uger i helvede”. Et program, hvor seks kendte danskere deltager i et intenst eksperiment for at blive sundere.

- Efter coronatiden var der røget et par kilo på, som jeg selvfølgelig gerne ville tabe. Men det allervigtigste var, at jeg gerne ville føle mig stærk igen.

- Og så har jeg altid været fascineret af de der kropstransformationer. De der før og efter-billeder, så det ville jeg da også prøve, siger den 53-årige skuespillerinde.

Men den hårde tilgang til træning og kost, som deltagerne i programmet skulle igennem, passede slet ikke til Anne Louise Hassings ellers meget spirituelle livsstil.

- Jeg har dyrket det holistiske princip ret meget, så jeg kunne slet ikke få det til at give mening oppe i mit hoved, at jeg skulle på den samme diæt som en høj mand som Esben Dalgaard (skuespiller og medvirkende i programmet, red.), siger hun.

I programmet må deltagerne hverken spise sukker eller drikke alkohol. Samtidig skal de faste 16 timer i døgnet og følge en striks kostplan. Derudover skal de powerwalke i en time hver morgen og udføre en times træning seks dage om ugen.

- Det var så sindssygt hårdt, særligt i starten, hvor man skulle lære at måle og veje alt, det var fuldstændig crazy, siger hun.

Men efter de første to måneder i det intensive forløb begyndte Anne Louise Hassing at mærke ændringerne i kroppen, og faktisk blev hun helt afhængig af træningen.

- Jeg har opdaget, at det faktisk passer mig helt vildt godt at træne intensivt. Det troede jeg slet ikke, var noget, der passede mig, men jeg sover simpelthen så meget bedre, når jeg er gået til den i træningen, siger hun.

Men Badehotellet-stjernen understreger også, at det var en meget stor udfordring, særligt i de første tre uger, hvor hun var presset af voldsomme humørsvingninger. Derfor var det godt, at hun under eksperimentet ikke havde travlt med optagelser.

- Jeg havde ikke kunnet klare det, hvis jeg eksempelvis havde optaget ”Badehotellet”. Jeg forstår slet ikke, hvordan nogle af de andre har klaret den, siger skuespillerinden, som også er kendt fra DR-dramaserien ”Krøniken”.

Selv om det har været en hård udfordring for Anne Louise Hassing, har de tre intensive måneder betydet en livsstilsændring, hvor hun har fundet den gode balance mellem træning og kost gennem flere værktøjer fra forløbet.

Blandt andet går hun stadig en time hver dag, træner tre til fire gange om ugen og faster stadig.

- Jeg vil næsten sige, at det har ændret mit liv for resten af mit liv. Jeg endte jo med at smide ti kilo, og det er meget sjovere uden de ekstra kilo, og så har det givet mig meget mentalt overskud, siger hun.

De andre deltagere i eksperimentet er musikproducer Mich ”Cutfather” Hedin, tv-vært Signe Lindkvist, skuespiller Esben Dalgaard, komiker Simon Jul og skuespillerinde Iben Hjejle.

Programmet bliver sendt på Discovery+ og Kanal 5 hver torsdag.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen