Fanny Bornedal måtte forsvare sig: »Mange tvivlede på mig«

Fanny Bornedal startede karrieren som barn, men er de seneste år skiftet til mere komplekse roller. Det er et karriereskifte, hun har ventet længe på.

Artiklens øverste billede
Fanny Bornedal har siden barndommen vidst, at hun ville være skuespiller, men det har ikke altid været helt let at overbevise andre om det. Arkivfoto: Gregers Tycho

Drømmen om at stå på de skrå brædder har fyldt hele livet for den 21-årige Fanny Bornedal.

En drøm, som den unge skuespillerinde måtte forsvare i rigtig mange år, da mange fortalte hende, at hun var for ung til at vide, hvad hun ville.

Men for Fanny Bornedal har der aldrig været en anden karrierevej.

- Siden jeg var syv år, har jeg vidst, at det var det her, jeg ville. Jeg fravalgte at gå i gymnasiet, da jeg simpelthen ikke kunne se nogen årsag til at være der, når jeg allerede vidste, hvad jeg ville.

- Men det var en udfordring. Mange tvivlede på mig. Det var virkelig noget mange satte spørgsmålstegn ved, og det er først nu, hvor der er gået nogle år, at mit valg bliver respekteret, siger Fanny Bornedal, som er aktuel i den nye sæson af ”Forhøret”.

I serien spiller hun den unge prostituerede Sapphire, der i sæsonens femte afsnit møder hovedpersonen Susanne, spillet af Trine Dyrholm.

- Det har været helt vildt at få lov til at spille overfor Trine. Det er en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse for mig, siger den unge skuespillerinde.

Ligesom i første sæson af ”Forhøret” er seriens otte afsnit hver især optaget på én lokation, hvor det hovedsageligt er Trine Dyrholm og én anden skuespiller, der er med.

I hvert afsnit spiller én skuespiller altså over for Trine Dyrholm.

Søren Malling og Ulrich Thomsen genoptager som de eneste ud over Trine Dyrholm deres roller fra første sæson. De resterende skuespillere Dar Salim, Danica Curcic, Pernilla August og Olaf Johannessen indtager nye roller i Christoffer Boes dystre univers.

I den nye sæson af ”Forhøret” følger vi psykologen Susanne, der er vendt tilbage til sit arbejde - kun tre uger efter at hendes eneste datter er død.

Under en rutinemæssig hypnose for et rygestop får en af hendes patienter afsløret, at han dræber unge kvinder, og Susanne kommer i kapløb med tiden for at forhindre det næste mord. Og det er i det kapløb, at Susanne møder Sapphire, spillet af Fanny Bornedal.

- Det var en udfordring at åbne min karakter op og gøre hende sårbar. Men det var også spændende at spille en så stærk og kompleks karakter, fortæller skuespillerinden, der startede karrieren som syvårig i filmen ”Kærlighed på film” instrueret af hendes far, Ole Bornedal.

Men Fanny Bornedals karriere begyndte først for alvor i DR-dramaserien ”1864” fra 2014, og i 2016 fik hun sit store gennembrud i DR-julekalenderen ”Den anden verden”.

Og gennembrudsrollen fra julekalenderen er da også stadig den, hun er mest kendt for.

- Det er sjovt, for det er fem år siden, og børn stopper mig stadig på gaden og spørger, om jeg ikke er hende fra julekalenderen, siger hun.

Selv om det ikke gør hende noget at være ”hende fra julekalenderen”, har hun de seneste år ønsket at spille mere seriøse roller, og medvirkede tidligere på året i den overnaturlige thrillerserie ”Equinox” på Netflix.

Og det er et skift i karrieren, som hun har ventet længe på, da hun elsker at udfordre sig selv i arbejdet som skuespiller.

- Jeg er bare så heldig, at jeg i en alder af 21 år kan leve af det, som jeg elsker at lave. Samtidig med at jeg kan spille de roller, som jeg gerne vil, siger Fanny Bornedal.

Men den første store dramatiske rolle fik hun i filmen ”Journal 64” fra 2018, som er den fjerde film i rækken om Afdeling Q. En film, som blev instrueret af Christoffer Boe.

Derfor tøvede hun heller ikke med at sige ja til rollen som Sapphire i den nye sæson af ”Forhøret”, som også er instrueret af Christoffer Boe.

- Jeg kan utrolig godt lide samarbejdet med Christoffer, og jeg holder meget af ham, så da jeg fik det her tilbud, var jeg slet ikke i tvivl, siger Fanny Bornedal.

Og selv om den unge skuespillerinde har gang i flere projekter hjemme i Danmark, vender hun nu også blikket mod det store udland. Derfor er hun begyndt at tage undervisning, så hun kan mestre den britiske accent.

- Jeg skal prøve kræfter med udlandet. Det bliver en stor og svær udfordring, men jeg kan godt lide udfordringer, siger den 21-årige skuespillerinde, som senere på året er aktuel i den nye danske storfilm ”Skyggen i mit øje”.

Anden sæson af ”Forhøret” kan findes på streamingtjenesten Viaplay, hvor alle afsnittene allerede ligger.

/ritzau/

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen