Efter fyring: Jacob Riising vender tilbage til DR som tv-vært

Artiklens øverste billede
43-årige Jacob Riising har været vært på en lang række programmer på DR gennem de seneste 20 år. (Arkivfoto) - Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

I 2018 blev tv-vært Jacob Riising fyret fra DR, men nu skal han være vært på programmet ”Det store bevægelseseksperiment” på DR1.

19 år nåede tv-vært Jacob Riising at arbejde på Danmarks Radio, inden han i 2018 blev ramt af en stor fyringsrunde i DR, hvor flere hundrede personer blev afskediget.

Men nu vender han tilbage til sin tidligere arbejdsplads, hvor han 11. oktober toner frem på skærmen som vært for programmet ”Det store bevægelsesprojekt”.

Med 43-årige Jacob Riising i spidsen forsøger DR at få mere bevægelse ind hos børnene på tre årgange på Nyrupskolen i Kalundborg. Programmet er en del af DR’s fokus på Danmarks Motionsuge, der finder sted i uge 41.

- Jeg har selv teenagebørn, og derfor ved jeg alt om, hvor stor en udfordring det kan være at få dem til at lægge skærmene fra sig, og jeg er også spændt på at se, om vi kan motivere dem til mere bevægelse, siger Jacob Riising til DR.

Siden fyringen på DR har han været vært på flere programmer på Kanal 5.

I år har han stået i spidsen for programmet ”Stjerner i trøjen”, hvor kendte danskere trækker i militærtøjet og skal lære, hvad det kræver at være soldat.

På kanal 5 har Jacob Riising også været vært på sangprogrammet ”Voice Junior”.

Det er dog ikke første gang, at Jacob Riising kan ses på skærmen hos DR, siden han mistede sit faste job i 2018.

I februar var han vært på børnenes melodigrandprix, MGP, sammen med Anna Lin.

Dengang fortalte han til Se & Hør, at DR flere gange havde haft snøren ude efter ham.

- DR skulle spare penge, og der har aldrig været dårlig stemning mellem os. Jeg har aldrig været tøsefornærmet, og jobbet som MGP-vært er ikke det første, de tilbyder mig, sagde Jacob Riising.

Motionsprogrammet med Jacob Riising som vært har premiere 11. oktober klokken 20 på DRTV og DR1.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen