Kendt dansk popstjerne: »Jeg spiller til begravelser«

Sangskriveren Andreas Odbjerg hitter med nummeret ”I morgen er der også en dag”, som har vist sig at have dyb betydning og indgyde håb.

Artiklens øverste billede
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

- Du føler dig svag / Men lyset vender tilbage / I morgen er der også en dag.

Ordene stammer fra Andreas Odbjergs sang ”I morgen er der også en dag”, der tirsdag blev kåret som Årets Streaminghit til uddelingen af The Voice ’21 Radio Awards ved et stort show på Bremen Teater i København.

- Det har været overvældende, at så mange mennesker har åbnet deres steamingtjenester og trykket på min musik. Det er, fordi de kan bruge det til noget, siger Andreas Odbjerg.

- Det er en sang om håb, og den fungerer på flere planer, og det havde jeg ikke forestillet mig, ville være så vildt, som det har været, fortæller den 33-årige sanger.

Andreas Odbjerg fortæller, at han jævnligt bliver kontaktet af folk, som bruger teksten.

Han har også selv sunget den til begravelser og til en gudstjeneste.

- Sangen er blevet brugt som afsender fra den, der har forladt jorden, til de efterladte. De kan måske finde trøst i den, fortæller Andreas Odbjerg.

- Det er enormt overvældende og meget heftigt. Men når alt har lagt sig, føler jeg mig mest af alt privilegeret. Den virker i det virkelige liv, og det er meningen med det hele, siger han.

Kort efter at nummeret udkom i foråret 2021, optrådte han også med det i årets ”X Factor”.

13 år inden havde han selv stillet op i det uhyre populære program. Men selv om han ikke nåede så langt, banede han sin egen vej i musikken.

Han deltog i et andet musikprogram, nemlig ”The Voice”, i 2012 og kom på andenpladsen.

Derefter fik han en pladekontrakt og begyndte på sangskriverlinjen på Rytmisk Musikkonservatorium.

Sidste år fik Andreas Odbjerg sit helt store gennembrud med nummeret ”Føler mig selv 100”, som han efterfølgende har fulgt op med ”I morgen er der også en dag”.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen