Skuespilleren Hans Henrik Bærentsen er død

Hans Henrik Bærentsen er død. Han er blandt andet kendt fra roller i Wikke & Rasmussens film og tv-serier.

Artiklens øverste billede
Hans Henrik Bærentsen er død. Han er blandt andet kendt fra roller i Wikke & Rasmussens film og tv-serier. Foto: Sif Meincke

Skuespiller Hans Henrik Bærentsen er død. Han blev 65 år gammel.

Det fortæller hans kæreste gennem mange år, Birgitte Sinding, til Ekstra Bladet

- Han var meget, meget syg, og han tabte kampen her til sidst, siger Birgitte Sinding til Ekstra Bladet.

Mange vil huske Hans Henrik Bærentsen for hans roller i film og tv-produktioner fra produktionsselskabet Græsted Film og Fjernsyn, der er ejet af Michael Wikke og Steen Rasmussen.

Han medvirkede blandt andet i serier og film som ”Tonny Toupé Show”, ”Sonny Soufflé Chok Show”, ”Hannibal & Jerry” og ”Flyvende Farmor”.

De to filmproducenter hylder også deres mangeårige ven og kollega i et Facebook-opslag.

- Sven Svin, Freddy i Barbar Bar, Sheriffen fra Robin Hat, og et utal af andre Græsted Film & Fjernsyn & Græsted Radio figurer har én ting til fælles: de fik alle sammen et smukt liv af vores gamle ven Hans Henrik Bærentsen.

- I går sluttede Hans Henriks eget liv i denne verden, så i dag græder vi, mens vi tænker på alle de dejlige øjeblikke, vi fik sammen, skriver Wikke Rasmussen.

Bærentsen lagde desuden stemme til den altid morgenfriske og båndsalatspisende mus Rasmus Radiomus i 1990’erne på DR’s ”Godmorgen P3”.

Netop den figur kom til at fylde meget i Bærentsens karriere.

- Det skulle egentlig bare have været et lille indslag i et enkelt program, men det blev næsten et folkekrav, at han (Rasmus Radiomus, red.) skulle være fast med.

- Sådan blev det fra 1992 til 2000. Vi blev kaldt for nationens vækkeur. Det var så populært, at det blev sendt ud til borebisser i Nordsøen en gang om ugen, for de kunne ikke høre det til daglig, forklarede han til B.T. i 2015.

Ud over sine roller i film, tv og radio har Hans Henrik Bærentsen også lagt stemme til flere tegnefilm og børneserier og optrådt på teater.

På de skrå brædder har Bærentsen spillet med i en lang række forestillinger på Familieteatret som eksempelvis ”Orla Frøsnapper”, ”Jack og bønnestagen”, ”Bølle Bob, Askepot” og ”Hodja fra Pjort”.

Evnen til at lave stemmer gav ham også en masse roller i tegnefilm. Blandt andet i den populære animationsfilm ”Monsters Inc”.

Hans Henrik Bærentsen og Birgitte Sinding fik ingen børn sammen.

/ritzau/

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen