Populære Pizza Boys står bag ny restaurant i Latinerkvarteret

Pizza Boys, der er kendt for deres surdejspizzaer, har åbnet ny restaurant med navnet .gusto i Borggade. Der er stadig – blandt andet – pizza på menuen, men i andre varianter end dem man kender fra pizza-drengenes vogn på Aarhus Ø.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Engell-Hansen (tv.) og Andreas Aarvig har sammen skabt det populære pizza-foretagende Pizza Boys. Nu har de åbnet restauranten .gusto i Borggade. Foto: .gusto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

I Borggade 10 c, hvor den italienske restaurant Passione & Enoteca lå tidligere, har en ny restaurant set dagens lys. Navnet er .gusto, og bag spisestedet står Nikolaj Engell-Hansen og Andreas Aarvig, som også er ophavsmændene til Pizza Boys.

De to kender hinanden fra Handelsgymnasiet i Viby, hvor de gik samtidig for nogle år tilbage.

»Efter handelsgymnasiet arbejdede vi i en periode på det samme pizzeria, hvor vi lærte basis for at lave gode pizzaer. Med tiden blev vi trætte af det, og så begyndte vi begge to at læse på Aarhus Universitet. Men i sommerferien inden tredje semester, hvor der var corona og alt stod stille, begyndte vi at lege med tanken om at starte vores eget pizzaforetagende,” fortæller Nikolaj Engell-Hansen. Han sidder på en bænk uden for .gusto sammen med Andreas Aarvig og deres respektive kærester. Omgivet af Borggades leben og duften af nybagte pizzaer og foccacia.

I den næste tid idéudviklede Nikolaj og Andreas på et brugbart pizza-koncept og undersøgte, hvad de havde af muligheder.

»Vi havde set, at man i USA havde det her telt set-up, hvor man lavede pizzaer på en form for grill på steroider. Vi fik lyst til at gøre noget lignende, så vi gik i gang med at se, hvad der kunne lade sig gøre og søge de nødvendige tilladelser. Det resulterede i, at vi over tre-fire måneder sidste sommer havde en midlertidig Pizza Boys takeaway vogn på Ingerslevs Boulevard,« fortæller Nikolaj Engell-Hansen.

På restaurant .gusto serveres de populære surdejspizzaer, kendt fra Pizza Boys' madvogn på Tørv, men med andre typer fyld. Foto: .gusto

Et permanent sted

Rygtet om Pizza Boys’ surdejspizzaer gik stærkt, og der var pres på pizzaovnen i den lille vogn på Frederiksbjerg. Nikolaj og Andreas begyndte derfor at se sig om efter en mere permanent løsning til deres pizzaforetagende.

»I vores søgen stødte vi på drengene fra Brødrenes Original, der havde fået en foodtruck med bøfsandwich på Tørv på Aarhus Ø. Det inspirerede os, og i december sidste år fik vi en madvogn lige ved siden af Brødrenes,« lyder det fra Andreas.

Pizza Boys’ succes fik snart Andreas og Nikolaj til at droppe deres studier og gå all in på de populære surdejspizzaer.

»Parallelt med at vi drev vores madvogn på Tørv, holdt vi øje med, om der dukkede interessante lokaler op i byen, hvor vi kunne åbne noget mere permanent. I februar faldt jeg over en annonce, hvor det fremgik, at lokalerne her i Borggade var til leje. Vi lavede en aftale med udlejer om at komme og se stedet. Da vi stod i lokalerne, var vi solgt, så vi fik hurtigt underskrevet lejekontrakten, og så var vi ligesom i gang,« husker Andreas.

Herfra gik det stærkt. Andreas og Nikolaj gik sammen med deres kærester og et hold gode venner i gang med at sætte lokalerne i stand, og 1. april slog de dørene op til deres nye restaurant.

»Vi overtog lokalet med pizzaovn og stort set alt inventar, og så brugte vi en måned på at male, lægge nye gulve og i det hele taget shine stedet op. Vi har stort set gjort alting selv,« fortæller Nikolaj.

Ud over forskellige surdejspizzaer tilbyder .gusto også antipasti. Blandt andet specialiteten stracciatella, som er rørt af cremet, italiensk bøffelmælksost. Foto: .gusto

Til både sult og tørst

Restaurantens navn, .gusto, blev besluttet efter en intensiv brainstorm.

»Da vi i sin tid valgte at kalde os Pizza Boys, var det ud fra den tanke, at det gerne måtte være noget, folk lagde mærke til og kunne huske. Vores vogn på Tørv kommer fortsat til at hedde Pizza Boys, ligesom det også bliver det navn, vi bruger, når vi er ude til arrangementer og festivaler,« siger Nikolaj.

Andreas nikker og uddyber:

»Vi syntes, restauranten skulle hedde noget andet, da den jo på flere måder adskiller sig fra vores Pizza Boys container på Aarhus Ø. På .gusto har vi både tjenere og opvaskere ansat, ligesom vi også har et bredere menukort.«

På menuen har .gusto fire forskellige italiensk inspirerede antipasti, hjemmebagt foccacia og selvfølgelig en række surdejspizzaer. Alle pizza-varianter er kreeret af Nikolaj og Andreas, som henter inspiration fra blandt andet Instagram og Pinterest.

»Vores pizzaer i restauranten har samme surdejsbund som pizzaerne fra Pizza Boys, men vores toppings på .gusto er anderledes. Eksempelvis har vi vores Truffle pizza med trøffelcreme, mozzarella, sauterede portobellosvampe, urter og trøffelolie. Eller vores Crudo med mozarella, hakkede valnødder, lufttørret skinke og honning,« remser Andreas op.

Vi syntes, restauranten skulle hedde noget andet, da den jo på flere måder adskiller sig fra vores Pizza Boys container på Aarhus Ø. På .gusto har vi både tjenere og opvaskere ansat, ligesom vi også har et bredere menukort.

Andreas Aarvig, medstifter af Pizza Boys og medejer af restaurant .gusto.

Ud over de populære surdejspizzaer har .gusto også antipasti i form af burrata friskost, charcuteri, stracciatella ost og capocollo, der er en type tørret, tyndtskåret svinekød, på menuen. Og en række spændende drikkevarer.

»Til maden tilbyder vi drikkevarer som craft beers og naturvin. Og så har vi også en række drinks, vores gæster kan sidde og nyde. Vi vil jo gerne have, at gæsterne bliver og hygger - fredag og lørdag holder vi åbent helt til klokken 2,« fortæller Nikolaj.

Lige fra .gusto åbnede 1. april, har Nikolaj og Andreas mødt positiv opbakning fra alle sider.

»Vi har fået sindssyg god opbakning alle steder fra, og lige fra første åbningsdag har vi haft travlt i restauranten. Det resulterede i, at vi ret hurtigt fandt ud af, at vi ikke var nok hænder til at følge med efterspørgslen, så vi måtte i gang med at ansætte nogle flere. Nu har vi 17-18 ansatte på .gusto. Foruden os selv og vores kærester.« Andreas tæller efter på fingrene.

»Flere af vores ansatte har faktisk arbejdet på Passione & Enoteca, så de er tilbage i hjemlige, om end moderniserede rammer,« indskyder Nikolaj.

Fredag og lørdag holder .gusto åbent helt til klokken 2. Her er det oplagt at sidde uden for restauranten og nyde en drink og Borggades leben. Foto: .gusto

Ro og stabilitet

Selv står Nikolaj og Andreas med hænderne i surdejen både i containeren på Tørv og på .gusto. Ligesom de også er med, når Pizza Boys tager ud og bager pizzaer til private arrangementer og større events.

»Der har været run på længe, og det er der stadig. Det er jo kun positivt. Men jeg er glad for, vi nu har et hold dygtige ansatte, så vi ikke nødvendigvis selv behøver at stå i containeren eller restauranten hver dag.« Nikolaj laver basunkinder og puster ud.

Fokus den kommende tid bliver på at drive Pizza Boys og .gusto - og på at få stabilitet tilbage i hverdagen.

»Vores drøm er, at det kommer til at køre på skinner hernede. Og det tegner allerede rigtig godt. Vi har været fuldkommen overvældede over alle de mennesker, der har været forbi restauranten og over den positive respons, vi har modtaget,« lyder det taknemmeligt fra Andreas.

Nikolaj nikker enigt.

»Nu glæder vi os til forhåbentlig at få lidt ro på. Det trænger vi til efter en periode med rigtig mange jern i ilden. Så vi har ingen planer om at åbne flere steder. I hvert fald ikke lige nu.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.