Se video: Ikonisk »publikumsfavorit« er nu tilbage i Nordeuropas største akvarie

Mandag aften blev Nordeuropas største akvarie to beboere flere med ankomsten af to små klumpfisk.

Foto: Presse-fotos.dk

Akvariet i Hirtshals har været uden klumpfisk siden starten af 2021, men nu er det endelig lykkedes at anskaffe sig hele to eksemplarer på én gang. Det oplyser Oceanarium i en pressemeddelelse.

Og derofr har det også været en glad akvariemester hos Nordsøen Oceanarium, Martin Riis, som har været med til at modtage de nye fisk, der kommer fra Portugal.

»Det er to meget fine eksemplarer vi har fået leveret. De vejer begge ca. 5 kg. og transporten fra Portugal har forløbet problemfrit. Begge klumpfisk svømmer nu rundt i vores Oceanarie-tank og er allerede begyndt at blive håndfodret af dykkeren – og det er et godt tegn. Vores portugisiske leverandør har været meget omhyggelig og professionel i leveringsprocessen og det ses på fiskenes trivsel.«

Nordsøen Oceanarium har flere gange før fået leveret klumpfisk fra sin samarbejdspartner i Portugal. Klumpfisken fra 2014 endte med at blive den største af sin slags i akvariet nogensinde, og den næststørste klumpfisk i et akvarie på verdensplan. Den blev ved sin obduktion vejet til hele 646,2 kg.

Foto: Presse-fotos.dk

Et ikon for stedet

Det har gennem årene været muligt for Nordsøen Oceanarium at have eksemplarer af klumpfisken i langt størstedelen af tiden, men man har også tidligere oplevet perioder uden klumpfisk pga. manglende muligheder for at anskaffe sig nye eksemplarer.

Akvariet i Hirtshals fik den første klumpfisk i 2001, og den blev ifølge turistattraktionen selv hurtigt et ikon på stedet. Denne døde dog ved branden i 2003. Siden da har akvariet i Hirtshals haft mange eksemplarer af arten, men der bliver stadig spurgt til den der døde i branden.

»I naturen er klumpfisken, som mange andre arter i Nordsøen, en sommergæst. Hos os er den, foruden at være en publikumsfavorit også en slags ambassadør for de mere mærkværdige, og mindre kendte skabninger i Nordsøen. Den er ganske almindelig og findes i alle verdenshavene, men alligevel er der ikke så mange, der kender den. Vi deler viden og forskning med andre specialister fra Japan og USA, som blandt andet har resulteret i en bog om klumpfiskens biologi,« fortæller biolog og formidler hos Nordsøen Oceanarium, Kristina Ydesen.

am

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.