Herlufsholm-kritik gør indtryk: Nu reagerer kronprinsparret

Kronprinsparret svarer i et facebook-opslag på noget af den kritik, familien har mødt for at lade deres børn gå på kostskolen Herlufsholm.

Artiklens øverste billede
Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik lytter ved Folketingets åbning. Arkivfoto: Jens Dresling

Kongehuset - og i særdeleshed kronprinsparret - er de seneste par dage blevet kritiseret for at fremstå hykleriske, idet at parret fortsat lader børnene gå på kostskolen Herlufsholm.

Kritikken kommer i kølvandet på TV2’s afsløringer om en mobbe- og voldskultur blandt elever på skolen. Derfor er der blevet stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt det at lade børnene gå på skolen er foreneligt med, at kronprinsesse Mary samtidig står i spidsen for Mary Fonden - en fond, der arbejder for at komme mobning til livs.

Som alle andre forældre ønsker vi at gøre det bedste for vores børn. Samtidig er vi bevidste om vores særlige position som Kronprinspar. Her og nu kender vi ikke alle svarene.

Kronprinseparret

Alligevel forsætter prins Christian sin gang på kostskolen, ligesom det også er kommet frem, at prinsesse Isabella begynder på skolen til august.

Men nu ovenpå et par dag dage med kritik og undren, så reagerer kronprinsparret. Det gør det i et længere opslag på Facebook. I opslaget fremgår det dog ikke helt entydigt, hvad parret og familien ender med at gøre. Parret skriver bl.a.:

»Som forældre står vi i denne tid over for nogle svære overvejelser om vores ældste børns skolegang. Det diskuteres mange steder – også her på vores egne sociale medier. Det gør indtryk på os. Vi har tidligere givet udtryk for, at vi som familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm, og at vi vil følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige.«

Børnenes ønske

Parret insisterer på, at man på den ene side skal reagere mod hændelserne på kostskolen, men når parret så alligevel har ladet børnene blive, så skyldes det ifølge parret, at man har taget hensyn til børnenes egne ønsker.

»Vi skal reagere på de smertefulde og ødelæggende hændelser ved at insistere på forandringer, der sikrer et trygt miljø for alle. Og så skal vi anerkende modet hos dem, som har delt deres voldsomme oplevelser. Samtidig er vi forældre til en søn, der er meget glad for at gå på skolen. Og en datter, som længe har glædet sig til at starte samme sted.«

»Som alle andre forældre ønsker vi at gøre det bedste for vores børn. Samtidig er vi bevidste om vores særlige position som Kronprinspar. Her og nu kender vi ikke alle svarene. Som familie har vi brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning for vores børn,« slutter parret.

Kort replik tirsdag

Kronprinsesse Mary blev i forbindelse med et andet offentligt arrangement tidligere på ugen konfronteret af en spørgelysten presse, som spurgte til, hvorfor børnene skulle gå på skolen, når hun samtidig har været så vokal i sin kamp mod mobning.

Her var det på dagen en fåmælt kronprinsesse Mary, der kort slog fast, »at mobning og vold aldrig er acceptabelt, og det kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes.«

Til trods for en længere skriftligt respons i dag, så står det stadig hen i det uvisse, hvorvidt prins Christian og prinsesse Isabella skal fortsætte på den omdiskuterede kostskole.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.