Danmark tog ølrekorden

Verdens største virtuelle ølsmagning afviklet i Tivoli i København og direkte på TV2 - med musik fra Grenaa

Artiklens øverste billede
Poul-Erik Jensen var helt koncentreret om sin musikopgave, mens der blev smagt øl i de danske hjem.

Aldrig tidligere har så mange deltaget i en virtuel ølsmagning, som da tusindvis af danskere hjemme i stuerne - og enkelte så langt væk som Ghana - smagte på 12 meget forskellige øl og gav dem karakter undervejs.

Eventen fandt sted på Plænen i Tivoli i København og varede fire timer. På TV2 med Christian Degn og Anders Mundelin til at føre danskerne sikkert gennem hele ølsortimentet - og fra Grenaa var ”brillemanden” alias Poul-Erik Jensen på plads med små musikalske indslag, som hidtil har været forbundet med de store håndboldkampe, han har spillet til.

På scenen var der også musikalsk underholdning ved Patrick Dorgan og Jung, mens to af de mest vidende danske ølkendere, Anders Kissmeyer og Carsten Berthelsen stod for undervisningen i ølskolen.

Der blev lagt stille roligt ud med en næsten alkoholfri øl - 0,5 procent - men siden blev det bedre, og i Tivoli - og måske også hjemme i stuerne - steg stemningen gradvist i takt med promillen. Øltyper som lager, ipa og stout var på menuen.

Det hele kulminerede det, da Guinness Book of Records kunne godtage rekordforsøget og melde, at rekorden var i hus og nu på danske hænder.

»Jeg skal da love for, at stemningen steg og steg, da der kom flere øl på bordene. Der blev sunget med på både ”Can You Feel Your Heart Is Beating” fra håndbold-EM i 2014 og Volbeats ”For Evigt”. Stemningen var fed og holdt også efter livesignalet var slukket. Publikum råbte på mere og jeg forlod Tivoli med en melding om de må kontakte mig en anden gang,” sagde Poul-Erik Jensen dagen derpå.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen