Katedralsamtaler i Domkirken

Fire aftener om de store, danske salmedigtere

Artiklens øverste billede

Der er rig mulighed for at få styr på de danske salmedigtere, når litteraturprofessor Erik A. Nielsen gæster Domkirken hele fire aftener i træk under LitX, Aarhus Internationale Litteraturfestival.

Mandag 14. juni sætter han i samtale med sognepræst Henrik Grøndal Lund fokus på den kristne digtekunst, på retorik og billedformer gennem 2000 års europæisk tradition.

Den musikalske optakt kl. 17 er et strejftog gennem kirkemusikkens historie.

Tirsdag 15. juni er digteren Thomas Kingo i fokus som dansk litteraturs toneangivende eksempel på kristendommens retorik. Koncerten har ligeledes Kingos salmer og barokkens kunstmusik på programmet.

Onsdag 16. juni er den lyriske mesterdigter H. A. Brorson på katedralsamtalens bord, og koncerttemaet er pietismens inderlighed i et musikalsk møde mellem Brorson og Bach. Torsdag 17. juni tager både samtalen og musikken udgangspunkt i en af Danmarks betydeligste åndspersoner, nemlig N.F.S. Grundtvigs bidrag til litteraturhistorien og kristendommen.

Som samtalepartner har Domkirken allieret sig med Erik A. Nielsen, som er professor emeritus i dansk litteratur på Københavns Universitet. Erik A. Nielsen har gennem en menneskealder beskæftiget sig med krydsfeltet mellem kristendom og litteratur.

I litteraturfestivalens koncertprogram medvirker Aarhus Domkirkes organister, medlemmer af Domkirkens kor og solister.


gs

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen